Buna ziua am o speta ciudata , sotia mea avea o garsoniera dinainte de casatorie... in 2009 ne-am casatorit... in 2016 am vandut garsoniera cu 20.000 iar in 2017 cu banii de pe garsoniera am platit avansul pt un credit la o casa cumparata in italia. Acum in 2019 am divortat ... si cand sa facem partajul ea a zis sa vindem casa iar din banii obtinuti sa scadem valoarea garsonierei apoi sa impartim bani 50-50. Care ar fi varianta mai ok? Poate ea sa ceara la instanta banii de la vanzarea garsonierei apoi sa facem 50-50? Mentionez ca dupa ce a vandut garsoniera in 2016 banii au intrat in contul meu personal .... apoi de acolo am platit in 2017...astept raspuns multumesc
Creditul e achirtat sau cum sa vindeti casa ? Cine va plati creditul pe mai departe ?
Dvs cum vreti sa se faca partajul ?
Inteleg din mesaj ca banii obtinuti prin vanzarea bunului ei propriu sa ii cam treceti la comun..
Daca dovedeste ca banii de avans au fost a ei, poate obtine o cota majorata la casa.
Pai eu as vrea sa achitam creditul apoi sa o vindem .... iar eu ma gandesc ca daca banii din contul meu se impart in mod egal si casa sa se imparta in mod egal ... ca ea nu a lucrat mult timp
Dreptul la chirie
iulia2000
Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)