avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Banii dintr-un cont
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Banii dintr-un cont

Buna ziua am o speta ciudata , sotia mea avea o garsoniera dinainte de casatorie... in 2009 ne-am casatorit... in 2016 am vandut garsoniera cu 20.000 iar in 2017 cu banii de pe garsoniera am platit avansul pt un credit la o casa cumparata in italia. Acum in 2019 am divortat ... si cand sa facem partajul ea a zis sa vindem casa iar din banii obtinuti sa scadem valoarea garsonierei apoi sa impartim bani 50-50. Care ar fi varianta mai ok? Poate ea sa ceara la instanta banii de la vanzarea garsonierei apoi sa facem 50-50? Mentionez ca dupa ce a vandut garsoniera in 2016 banii au intrat in contul meu personal .... apoi de acolo am platit in 2017...astept raspuns multumesc
Cel mai recent răspuns: gigipaler , utilizator 20:40, 5 Martie 2019
Creditul e achirtat sau cum sa vindeti casa ? Cine va plati creditul pe mai departe ?
Dvs cum vreti sa se faca partajul ?
Inteleg din mesaj ca banii obtinuti prin vanzarea bunului ei propriu sa ii cam treceti la comun..
Daca dovedeste ca banii de avans au fost a ei, poate obtine o cota majorata la casa.
Pai eu as vrea sa achitam creditul apoi sa o vindem .... iar eu ma gandesc ca daca banii din contul meu se impart in mod egal si casa sa se imparta in mod egal ... ca ea nu a lucrat mult timp

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la chirie iulia2000 iulia2000 Dupa casatorie am cumparat un imobil impreuna cu sotul printr-un credit ipotecar pe vreo 33 de ani.El avea o garsoniera dinainte de casatorie.A vandut ... (vezi toată discuția)
Donatie/vanzare a partii de proprietate ce-mi revine, proprietatea fiind comuna cu sotul meu. Corinaalexe Corinaalexe Buna ziua, Impreuna cu sotul meu detinem proprietatea asupra unei garsoniere. Dorim sa divortam de comun acord, la notar dar inainte de aceasta, doresc sa ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hadrian74 hadrian74 Buna ziua, sunt divortat de sotie din anul 2011, iar aceasta acum doreste si procesul de partaj astfel ca; detinem impreuna un apartament achizitionat in anul ... (vezi toată discuția)