avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1989 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Service-ul la casele de marcat noi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Service-ul la casele de marcat noi

A trebuit sa schimbam casele de marcat. Desi sunt noi si au garantie ca orice produs electronic, au 12 luni, ttrebuie conform legii sa avem contract de service si in perioada de garantie.Desii lege obliga firmele furnizoare de case la unele operatii gratuite in perioada de garantie, majoritatea fac contractele de service contra cost cu acelasi tarif ca cel postgarantie. Nu ofera nimic pentruca nu au ce face daca casele functioneaza, datele lunare le scoatem noi sau contabilul, iar in caz de defevtiune reparatiile trebuie sa fie gratuite conform aceleeasi legi.. Nu am reusit sa obtin informatii clare nici de la Min. Finante nici de la anaf care oricum e mai mult blocat si nu poate raspunde.. MF mi-a raspuns ca e obligatoriu contractul de service dar punctele b-d din art.106 trebuie facute gratuit daca e cazul. Atunci ce service ne acorda furnizorii si de ce contracost? Daca nu semnam luam amenda sau furnizorul meu mi-a spus ca nu depune odeclaratie 4100 (sau asaceva) daca nu semnez. Este 400 lei pe an si nu beneficiez de nimic. Fiscalizarea a fost calculata in pretul de achizitie.Are cineva informatii mai clare?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Revizie anuala la casa de marcat anonima70 anonima70 Buna ziua!am o ii care luna noiembrie implineste 1an,am fost contactata de firma de la care am cumparat casa de marcat ca trebuie sa-mi fac revizuire la casa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea incheierii unui contract de service pentru casa de marcat fiscala cflorin24 cflorin24 Este obligatoriu ca dupa achizitionarea,fiscalizarea si punerea in functiune a unei case de marcat fiscale sa inchei un contract de service cu distribuitorul ... (vezi toată discuția)
Contract de service pentru casa de marcat lodge lodge Buna seara. Sunt PFA si am cumparat casa de marcat de la o firma cu care am incheiat si contractul de service.A expirat contractul cu aceasta firma.Primesc ... (vezi toată discuția)