avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

In urma succesiuni sunt 4 mostenitori fiecare a obtinut cota de 1/4. Unul dintre mostenitori ia dat pe ceilalti 3 in judecata pentru a intra in posesia sultei. Cf Hot. Jud. a obtinut ce a vrut. Pentru un mostenitor care ocupa tot apartamentul fara acordul celorlalti i sa dat echivalentul sultei prin,, imprumut facut prin notariat"". Cum procedam mai departe ceilalti 2 mostenitori care vor sa vanda. Mentionez ca primul mostenitor tergiverseaza sa își declare la notariat ca a fost despagubit, iar al doilea nu vrea sa ne lase sa intram in ap. Cum procedan? Va rog sa ne ajutati cu următori pasi. Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Ionita Doinita , utilizator 16:04, 7 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți cu actele la avocat.
Dacă nu va înțelegeți deschideți proces.
Vorbiti mai întâi pe larg cu avocatul.Se poate face o notificare, etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este imperios necesar să se contracteze serviciile unui avocat când părțile nu se înțeleg, pentru a da în instanță glas cerințelor lor!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa procedati asa cum a procedat cel ce a obtinut sulta. Asta inseamna iesire din indiviziune( ati ramas 3) , cu urmatoarele posibilitati- unul dintre dvs. poate cere in natura apartamentul si ii va despagubi pe ceilalti cu sulta corespunzatoare cotei sau, in caz de neintelegere( nu vrea niciunul dintre dvs. aparatamentul in natura) instanta poate dispune vanzarea prin executor judecatoresc si apoi va incasati fiecare partea de bani cf cotelor.,
Mulțumesc. Asa cred ca o sa fac. Problema este ca mostenitorul care locuieste in apartament a fost despagubit cum am mentionat cu,, imprumut prin notariat", are 2 copiii minori si nu vrea sa si gaseasca undeva cu chirie. Ce pot sa fac? Am pasuit o aproape 6 ani. Am fist date in judecata de asociatia de prop. Dar s a rezolvat /am rezolvat cu asociatia. Cum rezolv cu acest mostenitor care nu vrea sa elibereze ap. pentru a face curat/igeniza ap. Nu vrea sa vina la nitar sa mergem mai departe, ceea ce am inceput. Va multumesc pentru raspunsuri. Mai astept cateva zile.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Ionita Doinita, utilizator
Ionita Doinita a scris:

Mulțumesc. Asa am sa fac. Problema este ca mostenitorul care locuieste in apartament a fost despagubit cum am mentionat cu,, imprumut prin notariat", are 2 copiii minori si nu vrea sa si gaseasca undeva cu chirie. Ce pot sa fac? Am pasuit o aproape 6 ani. Am fost date in judecata de asociatia de proprietari. Dar s a rezolvat /am rezolvat cu asociatia. Cum rezolv cu acest mostenitor care nu vrea sa elibereze ap. pentru a face curat/igeniza ap. Nu vrea sa vina la notar sa terminam ceea ce am inceput. Va multumesc pentru îndrumări.

Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Ionita Doinita, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire neterminata Ionita Doinita Ionita Doinita Ce pasi trebuie sa fac pentru rezolvarea acestei probleme? Suntem 4 mostenitori,frati ,ai unui apartament mostenit in urma decesului mamei. O sa numesc ... (vezi toată discuția)
Mama mea m-a dat in judecata pentru fond -succesiune si evacuarea din casa Raluca_Claudia Raluca_Claudia Pe citatie scrie ca sunt obligata de a depune Intampinare cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata. Pentru a ma face inteleasa cat mai usor voi ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar andreisanda andreisanda Buna ziua ! Ce e de facut in urmatoarea situatie: In urma unui partaj judiciar succesoral, mi-a fost atribuit un apartament cu obligatia de a plati o sulta. ... (vezi toată discuția)