avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coproprietar - vanzare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coproprietar - vanzare casa

Buna ziua!

De 16 ani sunt propietarul unei case… de fapt, coproprietar pentru ca in actul de vanzare-cumparare care sta la baza dobandirii imobilului, figuraza scriptic (cu o cota de 1/8 ) in indiviziune cu mine, numita X.

Faptic, de mai bine de 10 ani, nu mai stiu nimic de aceasta persoana. Nu stiu si nu am cunostinta de domiciliul actual al acestei persoane. Dar, cum toata corespondenta numitei X vine la adresa mea, presupun ca figureaza in CI cu adresa unde se afla imobilul/casa la care fac referire.

Vreau sa fac un schimb de locuinta sau sa vand casa?
Ce trebuie sa fac in aceasta situatie? Care sunt pasii legali?
Si/sau unde (la cine) trebuie sa ma adresez pentru indrumare si/sau rezolvarea acestei probleme?

Stima si multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: Eliana61 , utilizator 08:02, 7 Martie 2019
Buna seara
Fara numita X nu puteti face nimic
Puteti sa solicitati in instanta IESIREA din indiviziune cu plata unei sulte.
Va sfatuiesc sa va adresati Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date, str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, Bucuresti solicitand topate datele despre persoana X dand TOATE datele pe care le stiti.
Datele le aveti in contractul de vanzare cumparare.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Va multumesc din suflet pentru raspuns! Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar anatanase86 anatanase86 Buna ziua; Am fost doi proprietari in curte comuna cu terenul in indiviziune celalat proprietar a decedat si au mostenit copiii care sunt stabiliti in afara ... (vezi toată discuția)
Declaratie de impunere teren-plata impozit cristina69 cristina69 Buna ziua. Am urmatoarea speta - o societate comerciala, X la infiintarea sa a primit printr-un protocol incheiat intre ea si societatea-mama din care s-a ... (vezi toată discuția)
Se vinde casa de lângă mine dar nu știu cine este, de fapt, proprietarul pentru că vecinii au doar o chitanță de mână. ce este de făcut în astfel de situații? Dsefu40 Dsefu40 Salutare. Am o mica problema și nu știu ce este de făcut. Se vinde casa de lingă mine deci vecina și nu știu cine este exact proprietarul în momentul ... (vezi toată discuția)