avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,
Se poate sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu cele pe care vi le voi descrie?
In urma decesului tatalui sotului meu, printre alte bunuri care vin la masa succesorala, este si un teren pe care socrul meu l-a dobandit prin mostenire de la parinti.
Precizez ca sotul meu este primul copil, din prima casatorie, iar socrul s-a recasatorit si din a doua casatorie mai are un fiu.
Intrebarea mea este urmatoarea: avand in vedere ca terenul socrului este mostenire de la parinti, cea de-a doua sotie are dreptul la acest teren si daca are, ce cota parte i s-ar cuveni?
Multumesc,
Buna seara,
Da are dreptul la 1/4 din teren.
Consultati prevederile art. 972 C.Civ.
Multumesc,
Bineinteles ca are si ea dreptul la cota parte prevazuta de lege in acest domeniu.
Cota sotiei supravietuitoare este de 1/ 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem a recasatorit cu b. din prima casatorie a la partajul bunurilor ... PetronelaGeorgeta PetronelaGeorgeta Avem A recasatorit cu B. Din prima casatorie A la partajul bunurilor comune ramane cu o casa pe numele lui ( bun propiu). Acum A decedeaza. Care este cuota ... (vezi toată discuția)
Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Cote succesorale Manole.diana.alina@gmail.com Manole.diana.alina@gmail.com Buna seara, Unchiul meu se afla in situatia urmatoare: sotia a decedat, nu au copii, iar sotia la momentul decesului nu avea parinti in viata ci doar o ... (vezi toată discuția)