avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia unica 2019 la inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia unica 2019 la inchiriere

Am un contract de inchiriere pentru un apartament ,impreuna cu sotia pentru care am depus declaratia unica in 2018.Pe data de 24.02.2019 am reziliat contractul si am facut un alt contract pe acelasi apartament incepand cu 25.02.2019 ,cu o firma (este spatiu comercial) ,amandoi ,eu si sotia fiind proprietari.Am fost la Administratia financiara sa inregistrez contractul ,si cei de la biroul unic mi-au dat doua formulare ,CERERE DE ÎNREGISTRARE A CONTRACTELOR DE LOCAŢIUNE ,cate unul pentru fiecare coproprietar ,le-am completat ,si la registratura fiecare coproprietar a primit numar de ordine separat ,pe formularul sau ,la care a fost anexat cate un formular de Contract de inchiriere.Intrebarea mea este urmatoarea ,Contractul meu de inchiriere catre o persoana juridica ,ce numar are ,ca omul are nevoie sa-si inregistreze contractul in contabilitate ,ca justificare pentru plata chiriei .Pana pe 15.03.2019 eu si sotia mea trebuie sa depunem declaratia unica ,cum procedam ,fiecare avem cont separat ,Contractul este pe acelasi bun comun ,dar are numere de inregistrare diferite...Eu ca persoana fizica nu pot sa dau ...numar de contract ...Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cirivio , utilizator 16:31, 7 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii dati dumneavoastra numarul 1 si gata.
Fiecare depune cate o declaratie unica si venitul se imparte la doi.
Dar cumuati si cu cel de pe primele doua luni de la cel reziliat.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
george-neagu, moderator
Chiriasul, persoana juridica, poate inregistra in contabilitate exemplarul sau primit la momentul intelegerii dintre parti.

Inregistrarea la ANAF a contractelor de inchiriere este optionala.
Multumesc frumos !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lmpartire chirie imobil aflat in coproprietate Universul_tau Universul_tau Buna ziua, Am urmatoarea speta. Doua persoane (soti) detin in coproprietate un imobil pe care l-au inchiriat. Suma aferenta inchirierii este virata ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bub2 bub2 Buna ziua.Cu data de 01.04.2018 am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu din imobilului meu,pe termen de un.Casa era de vanzare,si i-am spus la ... (vezi toată discuția)
Închiriere imobil MihaiGherasim MihaiGherasim Bună ziua, tuturor! Soția mea a făcut un contract de vânzare-cumpărare cu părinții ei pentru o garsonieră. La momentul respectiv eram deja ... (vezi toată discuția)