avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contractul de muncă din străinătate, adus de tata ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contractul de muncă din străinătate, adus de tata în vederea stabilirii pensiei de întreținere, pare fals. Instanța l-a luat de bun, nu ar trebui să ceară veniturile de la autoritățile din statul respectiv?

Spuneți-mi si mie va rog cat de legala este situatia. Divort... Toate bune si frumoase pana se ajunge la stabilirea pensiei de întreținere minor. Mama aduce fluturas de salariu tatal lucrand in strainatate. Tatal apare cu o demisie de la firma respectiva si cu un nou contract care pare a fi fals cu multe greseli de engleza din care rezulta un minim legal din care nici chiria nu o poti plati in alta tara. Mai vine si cu un argument precum i-au fost furati din cont 5000 euro de catre cumnatul lui si acesta a mentionat ca ia luat pt copil(fapt ce este fals, cum poti fura bani din contul cuiva) acum tatal doreste sa i se scada acesti bani din pensia de întreținere a minorului. Instanta a luat de bun acest 'contract' dar normal mi se pare sa faca adresa la fisc in statul respectiv pt a afla toate veniturile pe care le realizeaza tatal. Este legal tot ce se intampla?
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca cereti sa faca instanta demersurile dureaza cateva saptamani in plus. Mai mult, o adresa standard a instantei poate duce la obtinerea unui venit pe ziua de ieri, cand contractul era ala pe care il dorea prietenul.
Dv., avocatul dv. trebuie sa faceti demersuri, sa le cereti instantei, sa va oferiti sa le intreprindeti pentru celeritate si pentru degrevarea instantei.
In plus, nu e ca dv. nu aveti nimic de facut daca instanta face adresa.
Instanta face adresa, mergeti sa o ridicati si sa o traduceti, apoi o duceti inapoi la instanta. Adica tot faceti efort, nu face instanta pentru dv. tot. Dupa toate astea in care faceti drumuri la instanta si numai expedierea nu o platiti, daca aflati salariul de 3 lei pe an nu vad sa merite.
De aceea spun, vorbiti cu avocatul, se poate dovedi orice daca e adevarat.

Spre exemplu, in situatia unui salariu minim pe economie in Romania s-a obtinut pensie de circa 3/4 din salariul minim brut pe economie. Totul este de cat de indreptatit crezi ca esti, cat muncesti sa dovedesti... luatul pe NU in brate nu ajuta. Poate fi prieten si dusman directorul, nu conteaza, o adresa in care se mentioneaza despre legile penale din domeniul infaprtuirii justitiei are greutate si deseori rolul de a trezi la realitate. Ba e ok ca e in strainatate, acolo o ancheta penala in sensul asta e mai rapida si serioasa, ca au resurse mai multe.
Nu mai disperati, vreti sa dovediti si va concentrati pe asta, o veti face. Trebuie sa credeti in cauza dv., la fel si avocatul.

In privijnta celui din urma, ca v-a explicat sau nu el mult sau putin nu e relevant, relevant e daca i-ati cerut, ati vrut sa intelegeti, sa va fie clar... altfel, un avocat explica poate putin pentru ca nu stie cate doriti sa aflati. Insistati, e interesul dv. si obligatia lui sa va clarifice la cerere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie alimentara SorinaDogaru SorinaDogaru Sunt eleva in clasa a 12 a. As vrea sa merg la facultate. Tatal meu lucreaza in Italia ,avand carte de munca, dar nu mi da decat 100 lei pe luna. Mama lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dany3377 dany3377 Buna ziua! Cumnata mea a divortat acum 9 ani de fostul sot. Impreuna au un copil de 10 ani. Divortul a fost facut legal la notar si in urma acestuia s-au ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru copii violeta69 violeta69 va rog sa mi spuneti ce sanse am sa obtin pensie alimentara pentru 2 copii cind tatal e plecat in strainatate (a fast in italia si acum in Germania ) El in ... (vezi toată discuția)