avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Daca sunt angajat platesc CAS pentru PFA?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Daca sunt angajat platesc CAS pentru PFA?

Buna ziua tuturor,
am o nelamurire tehnica. Daca sunt angajat la stat si am si PFA mai trebuie sa platesc CAS pentru PFA? Sau pot opta sa nu platesc?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: obiweb , utilizator 13:34, 8 Martie 2019
Ce daca sunteti angajat la stat?
Faptul ca platiti sau nu contributiile sociale la sanatate si pensie pe pfa nu se impune de faptul ca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca valabil, ci daca venitul net anual al pfa, adica venituri anuale incasate - cheltuieli deductibile platite, este peste plafonul 12 salarii minime brute pe economie.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanatate pfa Reli15 Reli15 Daca sunt angajat si am si pfa separat, platesc sanatatea si la pfa, in moment ce imi opreste din salariu? (vezi toată discuția)
Plata cas Fiana Fiana Stie cineva daca este legal sa fii obligat sa platesti CAS de doua ori - atat ca angajat cat si ca PFA? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa Tina 36 Tina 36 Buna ziua. Am detinut un pfa pe care l-am inchis acum doi ani. Il pot redeschide ? Sau va trebui sa fac toata procedura de la zero ? Care sunt conditiile de ... (vezi toată discuția)