avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata CAS
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata CAS

Stie cineva daca este legal sa fii obligat sa platesti CAS de doua ori - atat ca angajat cat si ca PFA? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:48, 26 Septembrie 2022
Nu are legatura cu obligativitatea platii contributiilor sociale de sanatate si pensie pentru un pfa, cu faptul daca in acelasi timp mai aveti si un contract de munca valabil cu un alt angajator. Se tine seama doar de valoarea venitului anual net al pfa, adica venitul anual brut incasat pe pfa - cheltuieli anuale deductibile platite pe pfa, este peste valoarea plafonului a 12 salarii minime brute pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajata la 8 ore doresc sa-mi fac un pfa maier26 maier26 Buna ziua daca sunt angajata cu contract de munca la 8 ore pot sa-mi deschid un Pfa ? Si formularul 212 cum fac cu cas si cu fondul de pensii? Multumesc (vezi toată discuția)
Pfa si angajat Benafflek Benafflek Va rog sa-mi spuneti daca in cazul in care voi fi angajat part-time la stat si eu am deja un PFA activ la care platesc doar impozitul pe venit si pe care vreau ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa Otar Otar Bună ziua, Dacă sunt angajată și am și PFA care nu are legătură cu domeniul de activitate în care sunt angajată, pentru PFA mai plătesc taxe la ... (vezi toată discuția)