avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Elevii au voie să parcheze în curtea liceului?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Elevii au voie să parcheze în curtea liceului?

Bună ziua!
Sunt elev în clasa a XII-a și vin cu mașina la liceul la care învăț. De asemenea, am și alți colegi care vin cu mașinile personale la școală. Problema este că nu ne este permis de către domnul director să parcăm mașinile în campusul liceului (este un Seminar Teologic cu cantină, cămin, clădirea liceului și care are trei spații de parcare: în față - cam 8 locuri de parcare, între cămin și liceu, peste 25 de locuri, și în spatele căminului unde încap 8 mașini, iar aceste locuri nu sunt ocupate niciodată în totalitate). Cu toate acestea, i s-a cerut un articol din ROFUIP sau ROI, sau din orice altceva ce privește modul de funcționarea al unei instituții de învățământ care să prevadă că elevilor le este interzis să parcheze mașinile în curtea instituției, însă nu a știut să dea un răspuns. De asemenea, nu există nicio hotărâre a consiliului de administrație care să restricționeze accesul elevilor cu autovehiculele în curtea liceului.
Până la urmă, este permis sau nu acest lucru, întrucât suntem ca făcând parte din acest liceu? Există vreun fundament legal?
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Arthus Pfizer, utilizator
Cel mai recent răspuns: Arthus Pfizer , utilizator 20:30, 8 Martie 2019
In Regulamentul de functionare al scolii ar trebui sa se regaseasca astfel de prevederi.
Sunt cateva elemente de avut in vedere:
-daca platforma de parcare apartine sau nu de primarie/ este sau nu domeniu public,
-daca spatiile de parcare apartin sau nu liceului, daca liceul este de stat sau privat, daca liceul apartine unei culte religioase.
Vă mulțumesc foarte mult pentru disponibilitate și informații!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz din partea directiunii ContSters331765 ContSters331765 Buna, sunt elev în clasa a XII-a la un liceu din nordul țării, în care legile, regulamentele și deciziile se aplică în defavoarea elevilor, și în care ... (vezi toată discuția)
Parcare curte comuna doru_s doru_s Buna ziua, Lucrez la o firma ce are inchiriat un apartament intr-un bloc cu o curte comuna. Din cite stiu conform legii toti locatari au dreptul sa intre ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare propriu lotus25 lotus25 Buna ziua, as vrea sa ma ajutati cu urmatoarea problema, poveste mai lunga: Am cumparat un ap intr-un bloc acum 13 luni, bloc care imparte o curte cu inca un ... (vezi toată discuția)