avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutore persoana bolnava de Altzeihmer
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutore persoana bolnava de Altzeihmer

Mama mea, 87 ani are certificat de handicap definitiv. Ea locuieste cu tatal meu in varsta de 83 ani care este si insotitorul mamei. Tatal meu plateste o femeie care are grija de ei. Aceasta femeie lucreaza de 4 ani la parintii mei si se comporta autoritar cu tata si cu mine. In toti acesti ani noi nu am stiut numele de familie si nici adresa unde locuieste aceasta femeie. Am facut o plangere la politiei si s-a facut identificarea ei. Persoana s-a ofensat si a pornit atacul asupra tatalui meu, inoculandu-i ideea ca eu ii vreau raul. Acum o luna ea i-a cerut tatalui sa-i treaca apartamentul pe numele ei si voia si o garsoniera pentru fiica ei. EU locuiesc in strainatate. As putea obtine tutela mamei in aceste conditii? Care sunt conditiile si obligatiile mele? Mama a inceput sa aiba rani pe corp si as dori sa o duc intr-o structura specializata in Romania.
Cel mai recent răspuns: jewelled , utilizator 14:17, 30 Iunie 2021
buna ziua pentru a obtine curatela se numeste tutela la persoane majore este o procedura destul de simpla.trebuie ca sa faci o cerere formulata de mana la judecatorie in care ceri sa ti se aprobe curatela pentru mama ta si se obtine un termen de judecata.la judecata judecatorul o sa o intrebe pe mama ta daca este de acord cu curatela si daca ea este de acord ca tu sa ii administrezi bunurile si etc. stiu asta pentru ca si eu am formulat 3 cereri de curatela anul acesta 2 din ele fiind solutionate si 1 are termen pe data de 13 martie sper sa iti fie de folos aceste informatii.la cerere trebuie sa atasezi acte doveditoare de handicap ale mamei tale
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
gamenti, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns. Problema este ca mama mea nu stie cine este, nici cum se chiama. Cum ar putea comunica judecatorul cu ea? Nici nu este deplasabila. Cum sa o duc la tribunal?
Judecatoria ar trebui sa va trimita la IML cu mama, sa se constate starea psihica a acesteia...
Din pacate dureaza tare mult actiunea in instanta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de întretinere pentru copil autist major alina_25 alina_25 Copil cu autism de mic actualmente major ca facut 18 ani avea pensie alimentara dupa ce facut 18 ani tatal lui nu i-a mai trimis cand sunat la el la ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Curatela parinte bolnav dementa senila Broker_star Broker_star Buna ziua, Am o rugaminte fierbinte catre Dumneavoastra, sa ma indrumati sa obtin curatela mamei mele bolnava de dementa senila si nevazatoare, ambele ... (vezi toată discuția)