avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Restanta neplătită la restaurant
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Restanta neplătită la restaurant

Buna ziua. Am câteva întrebări, sper sa ma puteți ajuta. In urma cu puțin timp am avut botezul fetiței. Am încheiat un contract cu un restaurant in care nu scrie nici ca trebuie sa plătim băutura (apa, sucul și berea) nici ca acestea ar intra in meniul stabilit, doar ca ni s-a spus verbal ca acestea sunt din partea lor. La sfârșitul petrecerii, pe bonul de consum acestea au fost adăugate. Bineînțeles ca nimeni nu recunoaște nimic. Am achitat o mare parte din suma datorata, doar ca pe restul am refuzat sa ii dau pana nu se lămurește treaba. Reprezenta restaurantului m-a amenințat ca ma da in judecată dacă nu plătesc restul de banii. Întrebările mele sunt: dacă ma da in judecată pot proba ceea ce am discutat la început? Care sunt consecințele dacă ei au câștig de cauza? Plus de asta când am ajuns la restaurant, era un afiș pe care scria ca nu au autorizație ISU! Mi-am asumat fără sa știu de la început, fără sa ma înștiințeze, viața atâtor persoane. Ma pot lega de asta intr-un viitor proces? Mulțumesc!

Una este bautura alta este autorizarea ISU
Daca aveti martori puteti proba in instanta doar ca pt cateva sute de lei mai bine treceti pe la ei cu un martor sau doi, platiti, va da chitanta si sunteti fericit o viata .
Banii îi faceti tot dvs :)
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cu autorizație sau fără autorizatie nu va exonereaza de plata sumei datorate .Teoretic puteti face dovada discuțiilor avute prin audierea unui martor(daca a existat).In cazul in care s-ar pierde un eventual proces ati suporta și cheltuieli de judecată constând in taxă timbru,onorariu avocat etc.Depinde ce suma mai este de achitat în mod normal nu va da nimeni in judecata pt cateva sute de lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa inchiriez spatiu comercial ca si persoana fizica pentru petreceri? beasan beasan Buna ziua Rog ajutor intr-o problema Sunt persoana fizica si am un spatiu comercial pentru inchiriere. Cam de 4luni am renuntat la un client, care avea ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract nunta - probleme cu restaurantul justagirl12 justagirl12 Buna ziua, Am si eu o intrebare, de fapt mai multe. Am contractat restaurantul pentru nunta cu aproape un an inainte de eveniment, toate au fost bune si ... (vezi toată discuția)
Am primit amenda fara sa stiu Ioanaaa07 Ioanaaa07 In urma cu cateva saptamâni eram intr-un parc din sectorul 3 cu mai mulți prieteni. Stateam liniștiti fara sa facem gălăgie fara sa deranjam. Pe masa ... (vezi toată discuția)