Buna ziua!
Am si eu o problema cu vecini care stau sub noi,fumeaza in baie,aerisirea este comuna,tot fumul e la noi in casa,am copil mic si ma deranjaza foarte tare.
Am incercat sa discut cu ei dar nu imi deschid la usa!
Unde ar trebui sa fac o plangere?
Cui sa ma adresez?
Multumesc.
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie
Daca acesta nu se implica,va revine dreptul sa notificati oficial vecinul cu obl;igatia respectarii dispozitiilor in vigoare -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afrente solutionarii in instanta
Trebuie sa aveti in vedere ca nu exista o prevedere legala care sa interzica proprietarului unui apartament sa fumeze in propria baie. Consider ca o actiune in instanta va fi sortita esecului.
Problema este pe aerisirea comuna a bailor care, probabil este infundata/ obturata. Desfundarea este de competenta asociatiei de proprietari.
Pana se rezolva cu desfundatul, o solutie poate fi ca dvs. sa tineti geamul de la propria baie inchis sau aerisirea baii dvs. inchisa daca este un sistem de aerisire cu sibar (la blocurile vechi exista acest sistem).
Sau se monteaza pe aerisire un ventilator cu clapet de obturare.
Cand trebuie sa evacuati aerul viciat sau aburul deschideti clapetul si apasati pe buton.
Vecinul va avea privilegiul de a cunoaste meniul dvs si gusta olfactiv bucuriile incivitatilor!!!!