avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1130 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort fara copi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort fara copi

Buna ziua as avea si eu cateva intrebari despre divort.Sunt casatorita din anul 2014 durata casniciei mele a fost doar de un an pana in 2015 cand sotul ma parasit si de atunci nu mai suntem impreuna .La sfarsitul luni ianuarie acestui an am inaintat divortul prin tribunal si abia acum mi-a venit citatia sa ma prezint la tribunal la jumatatea luni Mai.Eu acum am o relatie de 1 an jumate cu un alt barbat cu care am ramas insarcinata si am aproape 3 luni.Intrebarea mea este oare cat timp o sa dureze divortul pana sa primesc sentinta judecatoreasca ca sa pot sa revin la numele meu anterior de casatorie pentru a putea trece la nastere copilul pe numele barbatului cu care am copilul.Tin sa percizez caci cu sotul nu am copi nici bunuri de impartit absolut nimic.
Daca nu aveti avocat pentru urgentare mergeti la notar.
Dacă se naște copilul până sa divortati va fi pe numele soțului.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Dar eu am fost deja la tribunal si acolo am depus actele nevesare pentru divort pentru ca sotul nu e de comun acord sa bagam divortul cand a plecat de la mine ma amenintat ca nu o sa imi dea divortul niciodata si sa divortez cum vreau pentru ca el a zis ca nu o sa se prezinte la tribunal
Din cate m-am informat inainte sa intentez divortul mi sa spus ca prin tribunal dureaza intre 3-6 luni pana se termina divortul.Sau oare ar putea dura mai putin timp in caz ca sotul nu se prezinta la tribunal in luna mai cand avem prima ciatie?
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Buna seara,
Daca deja sunteti insarcinata copilul va fi pe numele actualului sot.
Daca va avea o atitudine revansarda la divort, dosarul poate sa fie taraganat, fond si apel, cam un an in provinicie si un an jumatate in Bucuresti.
Daca este deacord sa divortati prin acord dureaza minim 5 luni in Bucuresti pana la legalizarea sentintei.
Dupa nasterea copilului va trebui sa va adresati instantei intr-o actiune in tagada paternitatii.
Luati URGENT legatura cu un avocat care sa va sprijine.
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Exista cumva modalitatea sa mi se acorde la tribunal un avocat din oficiu care sa ma reprezinte cand trebuie sa ma prezint la judecatorie?
Sau daca sotul nu se prezinta la tribunal in luna mai cand avem prima ciatatie si ma prezint doar eu ce se intampla se amana procesul sau se continua fara prezenta sotului?
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Nu primiti avocat din oficiu dar nici nu ar fi fost de ajutor în cazul dvs.
Doar avocatul angajat s-ar fi ocupat de urgentare si ar fi trebuit să își dea serios silința ca sa urgenteze. Este mai dificil.decat procesul în sine...si presupune un cost separat...

Chiar dacă soțul nu se prezintă nu exista probleme si puteti divorta.Lipsa lui chiar ușurează procesul.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Cuplu despărțit, numele copilului cu alt tată decât soțul mamei elenabalan11 elenabalan11 Bună seara. Încerc să găsesc soluții pentru problema mea, dar nu sunt lămurită deloc. Sunt căsătorită cu o persoana privata de libertate. A trecut un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa ... Bogdanelu Bogdanelu Buna ziua ,va rog frumos sa ne indrumati ,asteptam o fetita sa se nasca in urmatoarea luna..doar ca partenera este inca in proces de divort,in Romania ,cum ... (vezi toată discuția)
Cine va fi tatal ? adonisalexandru adonisalexandru De aprox. 2 ani stau impreuna cu o femeie care va fi mama copilului meu. Problema e ca ea nu a divortat de fostul ei sot si fiind insarcinata nu stiu ce nume ... (vezi toată discuția)