avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am cumpărat o mașină din Franța care la RAR s-a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am cumpărat o mașină din Franța care la RAR s-a dovedit a fi furată, iar acum e imobilizată la sediul poliției. Ce îmi recomandați, să încep demersurile în Franța sau să aștept rezultatul aici?

Buna seara, am cumpărat un automobil din Franța luna trecută , in urma încercării de a face RAR-ul a rezultat ca ea este furată, talonul care l-am primit era fals, mașina mi-a fost imobilizata la sediul poliției și acum nu știu ce sa fac , nu m-am mai întâlnit cu o asemenea situație ? Ce demersuri trebuie sa fac? Am buletinul francezului , adresa , tot , dar cred ca e totul fals , ce îmi recomandați ? Sa încep un demers in Franța ? Sau sa aștept poliția romana sa își facă datoria?
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: neagu razvan , utilizator 20:29, 9 Octombrie 2024
Antecesorul meu are perfecta dreptate. Cam, din pacate, aveti ce face, dar fara rezultate. Dar, cum ati "cumparat-o", daca-mi permiteti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cumpararea se face de obicei cu bani, pentru cei care nu cunosc inca cam cum se pot cumpara obiectele de uz curent.
Stimate utilizator, situatia dvs este revoltanta si personal nu v-as sfatui sa renuntati.
Cel mai simplu ar fi sa depuneti la politia nationala franceza a arondismentului adresei vanzatorului o plangere pentru inselaciune si trafic de bunuri furate (cu copii dupa CNI-ul francez al vanzatorului, dupa formularul de vanzare/cumparare francez ("certificat de cession") si dupa certificatul de situatie administrativa emis ("certificat de situation" fost "certificat de non-gage").
Politia Fr va ancheta si veti avea concluziile anchetei (atat asupra vanzatorului cat si asupra proprietarului masinii, datei de depunere a plangerii proprietarului pt furtul masinii, etc..).
Deci, in cazul in care aveti posibilitatea de a dovedi ca intre data de vanzare si data de reclamare al furtului masinii exista incoerente veti putea sa va constituiti parte civila in procesul pe care procurorul Fr il va deschide.
In +, daca aveti nationalitate Fr aveti posibilitatea (cu concluziile anchetei) de a recupera o parte din suma platita prin fondul national al victimelor de inselaciune!!!

Bineanteles faceti o plangere si la politia romana pentru a nu fi calificat de catre aceasta si sleahta de complicitate (nu garantez nimic in materie de rezultate in Ro).
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Demos, utilizator
Scuze, n-am intrebat daca cumva cu cartofi, ci despre documentele intocmite si valorea juridica.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Profesionalismul nostru este pus in evidenta de calitatea raspunsurilor pe care le dam.
Daca nu putem trata spetele introduse la nivelul indicat de calificativul "profesionalism", nimic nu ne impiedica sa cerem explicit detalii asupra elementelor care ar permite un tratament corect al spetei si raspunsuri la obiect.
In Fr semnaturile pe actul de cesiune si textul olograf acompaniat de semnatura vanzatorului pe certificatul de inmatriculare al masinii dau valoare juridica tranzactiei.
Stiu de ce va intreb. M-am intalnit personal cu "cumparari" si "cumparari". Nu odata masina a fost "cumparata" ca si un sac de cartofi. Asa ca, cu scuzele de rigoare, "profesionistii" pleaca de la capatul firului, ok? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina furata! DumitritaV DumitritaV Buna ziua! In cazul meu, am cumparat o masina cu nr de inmatriculare de Franta, cu doua seturi de chei, acte in original si contract de cesiune de la Parcul ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină înmatriculată, care ulterior s-a dovedit a fi furată. cum este posibil să fie înmatriculată o astfel de mașină și ce pot face ca să-mi recuperez banii? ContSters463957 ContSters463957 Bună ziua vă scriu în speranța că voi primi un răspuns din partea unei persoane autorizate în acest domeniu. Am cumpărat în ianuarie 2018 un ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare masina la serviciul inmatriculari catalins2 catalins2 Buna Seara , am o mica problema ..am cumparat o masina din bucuresti , am reusit sa-i fac r.a.r in bucuresti dupa care am ajuns acasa in iasi , am achitat ... (vezi toată discuția)