Am cumpărat o mașină din Franța care la RAR s-a dovedit a fi furată, iar acum e imobilizată la sediul poliției. Ce îmi recomandați, să încep demersurile în Franța sau să aștept rezultatul aici?
Buna seara, am cumpărat un automobil din Franța luna trecută , in urma încercării de a face RAR-ul a rezultat ca ea este furată, talonul care l-am primit era fals, mașina mi-a fost imobilizata la sediul poliției și acum nu știu ce sa fac , nu m-am mai întâlnit cu o asemenea situație ? Ce demersuri trebuie sa fac? Am buletinul francezului , adresa , tot , dar cred ca e totul fals , ce îmi recomandați ? Sa încep un demers in Franța ? Sau sa aștept poliția romana sa își facă datoria?
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cumpararea se face de obicei cu bani, pentru cei care nu cunosc inca cam cum se pot cumpara obiectele de uz curent.
Stimate utilizator, situatia dvs este revoltanta si personal nu v-as sfatui sa renuntati.
Cel mai simplu ar fi sa depuneti la politia nationala franceza a arondismentului adresei vanzatorului o plangere pentru inselaciune si trafic de bunuri furate (cu copii dupa CNI-ul francez al vanzatorului, dupa formularul de vanzare/cumparare francez ("certificat de cession") si dupa certificatul de situatie administrativa emis ("certificat de situation" fost "certificat de non-gage").
Politia Fr va ancheta si veti avea concluziile anchetei (atat asupra vanzatorului cat si asupra proprietarului masinii, datei de depunere a plangerii proprietarului pt furtul masinii, etc..).
Deci, in cazul in care aveti posibilitatea de a dovedi ca intre data de vanzare si data de reclamare al furtului masinii exista incoerente veti putea sa va constituiti parte civila in procesul pe care procurorul Fr il va deschide.
In +, daca aveti nationalitate Fr aveti posibilitatea (cu concluziile anchetei) de a recupera o parte din suma platita prin fondul national al victimelor de inselaciune!!!
Bineanteles faceti o plangere si la politia romana pentru a nu fi calificat de catre aceasta si sleahta de complicitate (nu garantez nimic in materie de rezultate in Ro).
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Profesionalismul nostru este pus in evidenta de calitatea raspunsurilor pe care le dam.
Daca nu putem trata spetele introduse la nivelul indicat de calificativul "profesionalism", nimic nu ne impiedica sa cerem explicit detalii asupra elementelor care ar permite un tratament corect al spetei si raspunsuri la obiect.
In Fr semnaturile pe actul de cesiune si textul olograf acompaniat de semnatura vanzatorului pe certificatul de inmatriculare al masinii dau valoare juridica tranzactiei.
Stiu de ce va intreb. M-am intalnit personal cu "cumparari" si "cumparari". Nu odata masina a fost "cumparata" ca si un sac de cartofi. Asa ca, cu scuzele de rigoare, "profesionistii" pleaca de la capatul firului, ok? Multumesc.