avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen

Bună ziua,spuneti-mi va rog cum se calculează termenele de depunere in instanța ale documentelor ,ca zile lucrătoare sau calendaristice.Spre exemplu am de depus o cerere de reexaminare care spune instanța sa o depun in 5 zile de la primirea hotararii. Nu stiu daca zile lucrătoare sau calendaristice.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Robertho2010 , utilizator 18:21, 11 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Calendaristice pe zile libere. Dacă ultima zi e nelucrătoare atunci termenul se prelungește până în următoarea zi lucrătoare.

Exemplu: dacă dvs. ați primit azi cererea și aveți 5 zile atunci calculați 5 zile începând de mîine și puteți depune maxim în ziua 5. Ați primit luni, termenul începe marți și se termină sâmbătă, zi nelucrătoare, deci se prelungește până luni. Dacă primiți joi, termenul începe vineri, se termină marți, zi lucrătoare, nu se prelungește.

Succes,
Multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza termenul de 10 zile de depunere la instanta a unui raspuns? cristiannegru cristiannegru - la data de 03.06.2014 am primit de la instanta o Comunicare a unei Intampinari in care mi se spune ca trebuie sa formulez un Raspuns in Termen de 10 ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de contestatie? dem333 dem333 Articolul 269, al.4 spune ca: „ Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul expiră la sfârşitul primei zile lucrătoare care ... (vezi toată discuția)
Calcularea zilelor in dreptul comun fethyta fethyta Buna ziua, Am o nelamurire referitoare la o prevedere din \'Legea privind protectia dobanditorilor cu privire la unele aspecte ale contractelor purtand ... (vezi toată discuția)