avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul nu vrea să emită decizia necesară la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul nu vrea să emită decizia necesară la dosarul pentru intrarea tatălui în concediul de creștere a copilului, astfel întârziind depunerea actelor iar eu (tata) risc să-mi pierd acest drept. Vă rog să mă ajutați cu un sfat ca să grăbesc procedura

Buna ziua,

Din data de 5 Martie 2019 am fost la angajator cu cererea de suspendare carte de munca si eliberarea deciziei necesare la dosarul pentru cresterea copilului, conform Art. 51, alin 1, lit. a din Codul Muncii si in baza OUG nr. 111/2010. Acesta nu a dorit sa o semneze, nu a dorit sa-mi dea numar, ca si cum nu as fi adus-o. Am trimis e-mail si prin posta, degeaba.
Dupa 3 zile au raspuns la e-mail foarte evaziv si deloc legat de subiect.
In cererea mentionata de mine am pus data de 11 Martie ca fiind data de inceput a concediului.
Din pacate, scriu acest mesaj de la locul de munca, unde am venit azi-dimineata si mi-i s-a spus sa discut cu avocatii ca eu sunt angajat la ei si sa-mi fac treaba. Ignora cu desavarsire cererea ajunsa la ei prin toate modurile posibile.
Am depus plangere la ITM. D-lor spun ca nu au cum sa se miste mai repede. Din pacate, o sa-mi expire timpul acordat de stat pentru a depune acest dosar in ritmul asta.
Angajatorul o face in mod intentionat, sperand ca nu pot intra in acest concediu.
Am discutat si voi depune in instanta, dar, tot nu-mi rezolva problema cu timpul necesar pentru a depune dosarul. Mai mult, angajatorul ma si obliga sa stau la servici, in conditiile in care mediul este foarte toxic :(.
Va rog sa ma ajutati cu o idee care ar trebui sa grabeasca acest proces.

Imi cer scuze, am pus mesajul la rubrica gresita. Aparent, nu-l mai pot muta acum.

Cu respect
Daniel
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 20:51, 13 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui sa depuneti o sesizare la Inspectorul Sef pentru modul cum s-a comportat acel inspector.

Legea este clara in privinta celor care aplica sanctiunile ....
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Depuneti cereri in scris, cu nr de inregistrate la toate autoritatile la care mergeti sa solicitati control catre angajator. Invocati punctual obligatiile stipulate de lege. Daca nu au competenta, sa va raspunda tot in scris.

Pt modalitatea urata in care se comporta, faceti reclamatie la minister, la corpul de control al ministrului, sa vedeti pe urma ce repede se misca functionarii cu inspectia si raspunsul.

Discutati si cu un avocat specializat in dreptul muncii speta si termenul de depunere.

danisoft a scris:

Am fost astazi la sediul AJPIS Bucuresti unde am discutat cu D-a Directoare si care mi-a comunicat ca nu este de competenta D-lor si ca tine doar de ITM. Din pacate, traim in Romania si tot oamenii cu bani au dreptate :(.
Am mai pus o reclamatie la ITM unde D-a functionara mi-a vorbit de parca eram ultimul gunoier. M-a certat din varii motive: ca actele nu sunt in ordine, in conditiile in care le aveam in mape de plastic; ca nu se scrie reclamatie ca acolo nu e Politie; ca de ce nu i-am zis ca sunt in dublu exemplar, etc. Anumite personaje confunda bunul simt si buna crestere cu prostia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Michaela2014 Michaela2014 Buna ziua, Am nascut in 24 Octombrie 2014. Am depus dosarul pentru primire indemnizatie de crestere copil pana la un an pe 8 decembrie impreuna cu cel ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie crestere copil Ionut75 Ionut75 Buna, Ma intereseaza termenul in care se depune dosarul pentru indemnizatie, in conditiile in care sotia a nascut in 08 septembrie si are concediu medical ... (vezi toată discuția)