avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia sociala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia sociala

Buna ziua. Mama mea a lucrat 35 ani neintrerupt si a iesir la pensie in Iulie 2018 cu o pensie sociala de 701 Ron. A primit decizia in Octombrie 2018 si nu am facut contestatie. Intrebarea mea ar fi daca se mai poate face ceva acum pentru a o schimba, desi au trecut cele 90 de zile in care puteam face contestatie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:09, 12 Martie 2019
In privinta depunerii unei contestatii , nu mai puteti face ceva ....

Legea 263/2010
art. 149
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestații.
.....
(4) Deciziile de pensie necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si altceva nu se mai poate face?

Cornel Vasile a scris:

In privinta depunerii unei contestatii , nu mai puteti face ceva ....

Legea 263/2010
art. 149
(1) Deciziile de pensie emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 30 de zile de la comunicare, la Comisia Centrală de Contestații.
.....
(4) Deciziile de pensie necontestate în termenul prevăzut la alin. (1) sunt definitive.

Aveti probe ca ceva este in neregula ?
Nu am probe, doar ca din cate am inteles,aceste pensii sociale se acorda persoanelpr care au mai putin de 15 ani de munca cotizati, iar mama are 35 si nu inteles de ce i s a acordat asta.

Carp Mircea a scris:

Aveti probe ca ceva este in neregula ?

In cazul de fata nu este vorba despre indemnizatia minima pentru pensionari.
Aceasta este 640 lei.
Pensia mamei este de 701 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul pensie NicoletaAnton NicoletaAnton Buna ziua, Am si eu o intrebare daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns: Nu inteleg de ce valoarea pensiei tatalui meu, care a iesit la pensie pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ineu1968 ineu1968 In data de 27.05.2015 a decedat sotul meu care era pensionar militar.In data de 04.06.2015 am depus documentele la Casa de pensii MApN.Am primit decizia de ... (vezi toată discuția)
Un sfat Gabos11 Gabos11 Am ambii parinti pensionari , tatal cu 39 ani in campul muncii si mama cu 34 ani in campul muncii pe cartea de munca cu ani de gradul 2 ...Cu actualele ... (vezi toată discuția)