avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Datoriile fostului proprietar al unui imobil ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Datoriile fostului proprietar al unui imobil achiziționat prin adjudecare direct de la ANAF: asociația încearcă să recupereze de la mine restanțele lui. Cum să procedez?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privirea la o situatie generata de datoriile fostului proprietar al unui imobil achizitionat prin adjudecare direct de la ANAF.
In prezent achit asociatia on-line, exceptie facand penalitatile la datoriile fostului proprietar (cu alte cuvinte datoriile fostului proprietar genereaza penalitati la facturile actuale).
Recent asociatia mi-a lipit pe usa o notificare in care sunt listate datoriile din martie 2014 (probabil deja prescrise)-pana in prezent si imi mentioneaza ca aceste datorii nu se pot defalca in doua - pe vechiul si noul proprietar, deoarece apartamentul este purtator de datorii si nu proprietarul. De asemenea, imi aduce la cunostinta faptul ca printr-o decizie a comitetului executiv, beneficiez de anularea penalitatilor de intarziere la sumele restante dinainte de a deveni eu proprietar. Altfel spus imi sugereaza sa achit doar cotele de intretinere si fondurile aferente.
De asemenea, in notificare mi se pune in vedere faptul ca daca nu achit sumele restante voi fi actionata in instanta.
Cum ma sfatuiti sa procedez?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CipM , utilizator 22:44, 22 Martie 2019
Dar administrația de ce nu l-a dat în judecată pe ,,Ionel", că din 2014 a trecut ceva timp. Trebuiau să-l dea în judecată, să-și înscrie datoria în cartea funciară, să nu se poate vinde fără sarcini. Sau ,,Ionel" era băiat bun și ,,Gigel" să plătească ce a consumat ,,Ionel" fără să-l doară capul !
Aveau căi de acțiune și nu au făcut nimic.
În altă ordine de idei, chitanța se eliberează pe numărul de apartament sau pe numele proprietarului? Și dacă plătiți ce nume trece pe chitanță?
Nu l-a dat in judecata din aceleasi motive pentru care nu au facut sau nu fac acest pas o multime de asociatii: merg pe ideea ca pana la urma ala va plati, se tem de durata procesului si costurile aferente, nu au incredere ca rezolva ceva, cei care pot lua decizii nu le iau pentru ca nu vor sa se puna rau cu restantierul etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cameliapad a scris:


În altă ordine de idei, chitanța se eliberează pe numărul de apartament sau pe numele proprietarului? Și dacă plătiți ce nume trece pe chitanță?

Chitanta se elib pe numele pe care il declara că îl are cel ce înmânează banii casierului (chiar daca e cineva cu barbă de 'Gigel' dar care zice ca il chema 'Geta'). La explicatii se trece ce reprezinta (de ex: cota intretinere luna X anul Y pt ap. Z).
Temei legal Anexa 2 la OMEF 3512/2008.


Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
CipM, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru ... Ivan Vintilica Ivan Vintilica Pașii ce trebuiesc făcuți de asociația de proprietari, pentru recuperarea debitului de la un locatar rău platnic, care nu are nici un motiv să aibă ... (vezi toată discuția)
Inscriere in cartea funciara paulica_67 paulica_67 Conform legii 196/2019 presedintele asociatiei poate inscrie in cartea funciara datoria unui proprietar catre asociatie mai veche de trei luni. Cand am i ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobiliara Eelly Eelly Ce documente trebuiesc intocmite de asociatia de proprietari, ca sa putem institui o ipoteca imobiliara pentru un proprietar restantier, a carui apartament a ... (vezi toată discuția)