avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare - politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare - politia locala

Buna ziua.

Am si eu o nelamurire. Ieri am avut ghinionul sa primesc o invitatie din partea politiei locale Galati pt o parcare pe trotuar. Eram cu sotia si fiindca nu am stat decat 5 minute plecati din masina la intoarcere i-am prins pe politistii locali facand poze si punand invitatii. Am stat cu ei de vorba si pareau sa inteleaga situatia (nu erau locuri libere deloc in zona, tot centrul orasului e un santier, etc...) insa mi-au zis sa ma prezint azi la sectia de pol. locala pt a rezolva cumva situatia.
Am fost si am discutat cu agentul in cauza care desi mi-a dat de inteles ca fiind la prima abatere ma va ierta, a zis ca nu are cum sa nu-mi dea amenda.
Problema a fost cand a completat PV pt ca mi-a trecut toate datele mele din buletin, insa la rubrica mentiuni am zis sa noteze faptul ca nu conduceam eu masina, ci sotia mea. Am semnat doar pt luare la cunostinta si am refuzat sa semnez pt contravenient deoarece chiar daca masina e pe numele meu nu eram eu la volan.
Asta a fost tot. Am plecat fara nici o copie a PV.

Ce se va intampla acum? Vor trimite prin posta recomandata in care sa imi ceara date despre conducatorul auto (sotia mea)? Si recomandata va trebui sa fie din partea politiei rutiere in acest caz nu?

Daca am semnat doar pt luare la cunostinta si nu la contravenient cand va intra in vigoare plata la jumate in 48 ore?. La semnatura sau la primirea PV?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Shadow_x3x , utilizator 10:17, 13 Martie 2019
latka a scris:
1. Pot trimite, legea nu-i sancționează dacă o fac, asta era sensul, nu ca polițistul rutier este singurul care poate trimite și sancționa neprezentarea, știam asta. Cine merge, merge, cine nu, se cheamă ca nu l-au păcălit.
4. Data postei pe plic, când a sosit în localitate.

Eu cand am citat din Decizia ICCJ ma refeream la faptul ca doar cei de la pol. rutiera pot cere comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul. Pt ca nu cred ca e corect sa se intocmeasca un PV pe numele proprietarului daca nu a fost el la volan si nu a parcat el acolo.
Mai intai trebuie sa afle cine a fost la volan si apoi sa faca PV pe numele persoanei in cauza. E corect sau gresesc?
Pt ca in caz ca nu ma prezentam la pol. locala (sa zicem ca disparea invitatia din geam si nu stiam de ea) ei ce faceau? Trimiteau prin posta o recomandata ca sa alfe cine a fost la volan si apoi intocmeau PV nu? Ca doar nu ma trezeam direct cu amenda la impozite pt simplu fapt ca sunt proprietar.
Puteam sa fiu de ex proprietar si nici macar sa nu am permis de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala, nesemnarea pv de contraventie lmd_mihai lmd_mihai Buna. In data de 16 Septembrie 2012 am fost oprit in localitate de catre ag de politie brigada rutiera pe motiv ca am depasit limita de viteza,a mentionant ... (vezi toată discuția)
Parcare neregulamentara Ionut245 Ionut245 Buna seara. Am venit intr-o seara de la munca pe la ora 23 si logic ca nu am gasit nici un loc liber de parcare unde sa imi las masina. Am vazut ca undeva pe ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare politia locala marc13 marc13 Buna ziua, Desi inteleg ca prin decizia nr. 11/2017, ÎCCJ a stabilit ca doar Politia Rutiera are dreptul sa solicite comunicarea identitatii persoanei care ... (vezi toată discuția)