avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... solicit foarte urgent ajutor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

solicit foarte urgent ajutor

Buna ziua,
De 5 ani de zile traiesc un mare cosmar datorita administratorului.
Ca sa fiu mai explicita iata ce se intampla:
Acum 5 ani mi-am montat centrala de apartament si apometre iar administratorul de atunci declara la soc care se ocupa de facturarea apei, foarte multi metri cubi de apa pe care eu nu-i consum.
Deci, eu de 5 ani platesc foarte multa apa pe care nu o consum desi am apometre ,desi am fost la soc si am solicitat verificarea acestora administratorul nu vrea sa ia in considerare ceea ce eu declar dar nici nu vrea sa vina sa verifice lunar ceea ce ar trebui sa declare doar ceea ce consum...si uite asa eu platesc sume foarte mari de atat amar de vreme.
Va rog mult de tot sfatuiti-ma ce trebuie sa fac .
Vreau sa recuperez sumele platite si sa fac o plangere administratorului.
Dar nu stiu unde.
Am fost la primarie degeaba.
Pot merge sa fac plangere penala?
Ce trebuie sa fac?
Va multumesc anticipat pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:20, 20 Noiembrie 2009
pentru recuperarea sumelor respective ar fi bine sa faceti o actiune in justitie impotriva asociatiei , altfel nu vad care ar putea fi o alta solutie realista.Puteti sa faceti si plangere penala, dar nu exista nimic penal in aceasta chestiune.
Presedintele asociatiei face de capul lui daca nu are cine sa-l verifice si sa-l
"sanctioneze"..., pentru ca sincer vorbind, pe astia nu-i controleaza nimeni si nu dau socoteala nimanui...:rolleyes:
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Eu.Ro.Lex & Av. Martin Vasile Emil , Avocat
Presupun ca nici macar presedinte de asociatie nu aveti acolo, daca ziceti ca de 5 ani este aceasta situatie.
Cum justifica administratorul aceasta atitudine a lui?
..........................
Primul pas ar fi sa va asigurati ca ati informat conducerea asociatiei de situatia in care va aflati:
- faceti o cerere scrisa in 2 exemplare (unul, semnat de presedinte, stampilat si cu nr. de inregistrare pe el, ramane la Dv.) prin care solicitati evidenta din ultimii 5 ani a apometrelor si deci si a consumului Dv.
In cazul in care nu va primeste cererea trimiteti un exemplar prin posta, cu confirmare de primire. Daca nici asa nu primeste scrisoarea, o primiti inapoi, dar nu o desfaceti si aceasta este o proba a lipsei de colaborare si transparenta fata de Dv.
In cazul in care va primeste cererea trebuie sa va raspunda in 30 zile.
.........
In functie de ce se intampla la finalul acestei faze mergeti sau nu mai departe in instanta.
Buna ziua, din nou...
In primul rand va multumesc din tot sufletul pt raspunsuri.
Nu stiu daca este presedinte de asociatie,nu stiu daca este asociatie constituita.
Asa era situatia stabilita in momentul mutarii mele in acel bloc ,care nu are decat scara in care locuiesc .
Eu sincer nu am cui sa adresez cererea de care spuneti d-voastra d-na Elga si sincer sa va spun as face acesti pasi absolut degeaba ,finndca sunt ferm convinsa de existenta rea vointei,care exista de 5 ani.
Ma intrebati cum justifica adm?Va spun sincer ca a dat in mine cu pumnii in momentul in care m-am dus la usa lui cu consumul de apa.
Este o persoana foarte violenta cu care nu se poate vorbi civilizat caci nu are nici cunostinte minime de lb romana,pur si simplu se enerveaza daca este intrebat ce-i nu-i convine si devine violent.
Nu pot sa cred ca nu exista legislatie,care sa prevada raspunderea penala a adimistratorilor de bloc in situatii de genul asta.
Eu ,sarind acei pasi,trebuie sa merg pur si simplu la tribunal pt a face o actiune in justitie impotriva asociatiei?
Cam acre sunt taxele percepute in aceste cazuri?ca aproximatie?
Ce pasi tebuie sa urmez mai exact?
Dar patrimonial poatea raspunde pt prejudiciile pe care mi le-a adus?
Va multumesc
mykidutza a scris:

Acum 5 ani mi-am montat centrala de apartament si apometre iar administratorul de atunci declara la soc care se ocupa de facturarea apei, foarte multi metri cubi de apa pe care eu nu-i consum.
Deci, eu de 5 ani platesc foarte multa apa pe care nu o consum desi am apometre ,desi am fost la soc si am solicitat verificarea acestora administratorul nu vrea sa ia in considerare ceea ce eu declar dar nici nu vrea sa vina sa verifice lunar ceea ce ar trebui sa declare doar ceea ce consum...si uite asa eu platesc sume foarte mari de atat amar de vreme.

Ati asteptat cam mult 5 ani !
Nu am inteles cum functioneaza asociatia dv. Spuneti ca nici dv nu prea cunoasteti daca aveti administrator sau presedinte. Totusi de 5 ani de cand ati montat acea centrala ( dar poate locuiti acolo de mai mult timp) nu va cunoasteti vecinii? Nu ati participat la adunarile generale?
Cum adica acel administrator "declara la soc care se ocupa de facturarea apei" ceea ce dv nu consumati? E total fara logica intr-o asociatie, intr-un bloc.
Furnizorul factureaza pentru intreaga asociatie sau pentru bloc, sau pentru o parte de asociatie in functie de bransament. Dar nu am auzit pana acum ca un furnizor de apa sa factureze pentru un apartament dintr-o asociatie.
Dar vecinii dv cum platesc? Cum platesc cei cu apometre sau cei fara apometre? Tot asa cu administrator si firma care factureaza pe fiecare proprietar?
Nu e in regula ceea ce spuneti! Vedeti ca la primarie exista un serviciu care se ocupa de asociatiile de proprietari si poate va indruma.
Reveniti si aici cu precizari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectarea apometrelor - cine? cum? cand? data post: luni, 2 noiembrie 2009, 02:12 daria7iulia daria7iulia Buna ziua. Referitor la acest subiect dezbatut cu ceva vreme in urma am si eu o intrebare. Sa va expun situatia mea. De 3 ani locuiesc cu chirie la bloc. ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu ca administratorul să verifice o dată la 3 luni toate apometrele (indecșii și integritatea lor) din toate proprietățile aflate în cadrul unei asociații de proprietari flory_mr flory_mr Dvs. știați de obligația legală a administratorului de a controla o dată la 3 luni integritatea apometrelor și citirea indecșilor acestora din toate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia dani..mih dani..mih Buna ziua, De cand m-am mutat in blocul in care locuiesc (3 ani)am mereu nentelegeri cu asociatia de proprietari.problema mea consta in; -Aproape la 2 -3 ... (vezi toată discuția)