Am incheiat un proces de iesire din indiviziune in 2010, avem sulta fixata de instanta pentru persoana respectiva, de care nu putem sa dam (plecata de 25 ani din tara). Se poate prescrie aceasta sulta, ce fac: pun acesta suma intru-un cont pentru vesnicie?
Multumesc, Misu
Mergeți la avocat ca sa se analizeze ce sa faceti.O.sa va explice mai multe lucruri în afara de efectuarea plății.
Este posibil sa nu va ajute plata daca nu dati de persoana si sa aveti probleme veșnice...
Vă dați seama că s-a prescris!
Ați putea fie să deschideți un proces în urma căruia instanța să constate că a intervenit prescripția, fie efectiv să invcați prin întâmpinare excepția prescripției, în ipoteza în care persoana acționează.
Intr-o vreme se tot respingeau astfel de acțiuni ca inadmisibile.Trebuie foarte bine motivată acțiunea si probabil ca erau făcute redactari de actiuni rudimentare.Oamenii nu vor sa plateasca servicii avocatiale de calitate si se mergea asa cu o încercare a marii cu degetul.
Nu am mai verificat cum se mai prezintă jurisprudenta în prezent.
Exista argumente juridice pro si contra.
Prescriere sulta
katrin
Am o sulta de platit in baza unei hotarari de partaj succesoral din 1998. Problema este ca-mi apare la cartea funciara ca sarcina. Cum o pot radia? Nu se mai ... (vezi toată discuția)