avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... camere de supraveghere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

camere de supraveghere

Buna ziua.

In blocul in care locuiesc sunt montate mai multe camere de supraveghere. Tot procesul a fost unu legal, asociatia si-a dat acordul pentru asta. Problema apare in momentul in care una dintre camerele de supraveghere este orientata spre boxa pe care o detin. In momentul in care usa de la boxa este deschisa tot interiorul se poate vedea pe camera.
Este legal acest lucru?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Daniel Ilie , utilizator 18:04, 21 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

@Adam Grecu
Am pus o intrebare simpla si doar vreau sa stiu ce spune legea in astfel de situatii. Pana la urma, boxa este o proprietate privata si nu vreau sa apelez la ocolisuri precum perdeaua in dreptul usii. Nu mi se pare normal sa mi se vada in incapere fie ca este vorba de apartament sau boxa, indiferent de lucrurile pe care le detin acolo.
Prin faptul ca apelati la cuvinte precum: "cramponati", "Asat-i treaba, la noi la romani.", "perdea in dreptul usii" deja imi spune multe despre atitudinea si gandirea dumneavoastra. Probabil o sa va ignor orice raspuns.

O zi buna!
Ignorare placuta!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gasiti informatii utile legate de legislatie aici:
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Sunt aplicabile prevederile art. 71 alin. (1) și (2) din Noul Cod civil:
-Art. 71 Dreptul la viaţa privată
(1) Orice persoană are dreptul la respectarea vieţii sale private.
(2) Nimeni nu poate fi supus vreunor imixtiuni în viaţa intimă, personală sau de familie, nici în domiciliul, reşedinţa sau corespondenţa sa, fără consimţământul său ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? ... Teodoraa12 Teodoraa12 Este legal să fii înregistrat audio-vizual pe scara blocului? Presedintele blocului în care locuiesc a descis să amplaseze o cameră de luat vederi ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere in scara blocului-legal sau nu? Utilizator1991 Utilizator1991 Buna ziua, In blocul unde locuiesc vecinii vor sa puna camere de supraveghere-exterior si interior(cea din interior la parter). Personal nu sunt de acord cu ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă DumitruParaschiv DumitruParaschiv La calculul cotelor lunare de întretinere la suprafata utilă se înclud unde este cazul boxele de la subsol s au camerele de serviciu de pe paliere? (vezi toată discuția)