avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinii de la etajul 1 au inchis holul blocului si ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinii de la etajul 1 au inchis holul blocului si odata cu el liftul de la etajul 1

Salut,

Locuiesc intr-un bloc cu doua lifturi. De cateva luni, doi dintre proprietarii de la etajul 1, au montat o usa inchizand astfel holul blocului in dreptul lor, insa blocand totodata liftul de la etajul 1. Practic daca liftul care este perfect functional si utilizat se blocheaza din intamplare la etajul 1, persoana blocata ar iesi la ei in hol care este inchis, asta daca nu cumva nu au si zidit aceasta usa. Mie personal mi se pare o modificare abuziva si nu stiu cine isi poate asuma un incident in care liftul ramane blocat la etajul 1 iar persoana blocata nu poate iesi din lift, sau iese si ramane blocata in noul hol al acestor apartamente.

Este legala aceasta modificare? Stiu ca, cu acordul locatarilor, spatiile comune pot fi folosite in conditiile in care se obtin toate aprobarile necesare si se plateste impozit, insa se elibereaza astfel de autorizatii in cazul in care este blocata usa liftului de la etajul 1?
Mentionez ca apartamentul meu este la etajul 2, fix deasupra acestor vecini, insa mie nu mi-a solicitat nimeni nici o semnatura (nu stiu daca intra in categoria perete comun).

Multumesc anticipat pentru raspuns. Zi buna.
Cel mai recent răspuns: gigiz , utilizator 12:26, 26 Martie 2019
1-Liftul este parte comuna
conform dispozitii in vigoare proprietarul nu are dreptul sa schimbe destinatia si aspectul sa intervina asupra partii comune fara acordul vecinilor si al asociatieid e proprietari
Holul condominiului este parte comuna
Locatarii nu au dreptul legal sa utilizeze exclusiv partea comuna din condominiu decat cu acordul vecinilor ,al asociatiei de proprietari prin incheierea de contract de locatiune sau de folosinta
Stiu ca, cu acordul locatarilor, spatiile comune pot fi folosite in conditiile in care se obtin toate aprobarile necesare si se plateste impozit, insa se elibereaza astfel de autorizatii

Nu se achita impozit pentru utilizare parte comuna condominiu
Nici o modificare a constructiei nu se poate face fără autorizatie.Sesizati administaratia si primaria in scris.Cu confirmarare de primire.
Eu as face o sesizare si la I.S.U. Daca vine un inspector de acolo s-ar putea ca vecinii respectivi sa ramana fara bani ptr. mielul de Paste.
Nici presedintele nu iese basma curate.
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2019
gigiz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce sa platesc service ascensor daca stau la et. 1 georgetteivonna georgetteivonna Locuiesc la etajul 1 si de trei ani de zile de cand locuiesc in acest bloc, usile lifturilor de la etajul 1 sunt blocate. Lunar, platesc taxa de service, ... (vezi toată discuția)
Reparatie capitala lift - etaj 1 mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, am o intrebare lagata de urmatoarea situatie: - de comun acord, locatarii de la etajul 1 si Comitetul Executiv au blocat/dezafectat butoanele si ... (vezi toată discuția)
Aprobari inchidere parte comuna bloc carmensorin carmensorin Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti la parter, intr-un bloc de opt etaje, pe partea unde locuiesc nu este lift si doresc sa inchid impreuna cu vecinul partea ... (vezi toată discuția)