avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua...in cazul finalizării unui divort început în 26 03 2018 si terminat in 13 03 2019 .de cand se va plati pensia alimentara ...de la data introduceți acțiuni de divort...sau de la finalizarea divorțului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:05, 15 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la data introducerii cererii . Ar trebui sa fie specificat si in hotarare.

Art. 532

Data de la care se datorează pensia de întreţinere

(1) Pensia de întreţinere se datorează de la data cererii de chemare în judecată.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
gi-jane2, moderator
In mod normal de la data depunerii actiunii, cu exceptia situatie cand paratul poate face dovada platii pensiei in acest interval. Situatie in care se dispune plata pt lunile ramase.

Vedeti exact ce a dispus instanta caci ar trebui sa scrie in hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data efectiva inceperii acordarii pensiei alimentare sorinus71 sorinus71 Buna ziua, Buna ziua, Am si eu o problema cu acordarea pensiei alimentare, in sensul ca am gasit un articol in lege si anume: Articolul 532 Data de la ... (vezi toată discuția)
De când încep să plătesc pensia alimentară? filip2015 filip2015 Bună seara! Cererea de divorț a fost înaintată în martie, divorțul s-a terminat, iar acum în noiembrie a ieșit hotărârea civilă. Întrebare: - ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei de întreținere în cazul divorțului ichimlacramioara54@yahoo.co ichimlacramioara54@yahoo.co Buna...in cazul unui divort început în 23 03 2018 si finalizat in 13 03 2019 cand se incepe plata pensiei alimentare? De la începutul divorțului sau de la ... (vezi toată discuția)