Bună ziua
Tatăl copilului meu are un program de relaţii cu preluarea minorului de la domiciliu, pe care-l onorează rar şi copilul, a refuzat de fiecare dată să plece cu el. Acum, am fost citată pentru declaraţii şi mi s-a comunicat că plângerea se referă la refuzul copilului din 2015 - 2018, în număr de 6 zile, la intervale foarte mari şi domnul susţine că e infracţiune continuă.
Vă rog să mă lămuriţi: în această situaţie, nu trebuie respectat termenul de 3 luni de la data "infracţiunii" pentru depunerea plângerii?
Mulţumesc.
Pentru a fi subiect activ al infracțiunii de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor este necesar ca dvs să refuzați legătura cu tatăl, nu minorul!
Da, este necesară plângerea prealabilă!
Mulţumesc.
Dar mă întreb, pentru refuzul copilului din 2017 de exemplu, nu trebuia să depună plângerea atunci, în termen de 3 luni?
Şi dacă parchetul face rechizitoriu pe toate zilele de refuz, fără să ţină cont de nerespectarea termenului de 3 luni , instanţa ia de bună rechizitoriul?
Program vizita
rockeru777
in urma divortului care s-a pronuntat acum un an , hotarare definitiva si irevocabila, investita cu titlu executoriu, s-a stabilit de catre instanta un program ... (vezi toată discuția)