Sunt PFA si detin un site pe care o firma anume si-a facut publicitate timp de 3 luni, in baza unui contract. Firma a dat faliment si a fost preluata de altcineva. Mai am vreo sansa sa imi recuperez banii pentru afisarea bannerului publicitar pe siteul meu? Daca da, ce implica asta?
sigur ca da, cel care a preluat firma preia toate drepturile si obligatiile fostului proprietar deci si contractul e valabil si datoria pe care firma o are fata de dvs., faceti o somatie in caz ca suma e restanta de mai mult de 3 luni si incercati pe cale amiabila sa recuperati suma
somatia se face in scris si se dateaza cu nr. de inregistrare si se trimite oficial prin posta cu confirmare de primire sau fax in care cereti pretentiile asupra sumei din contract si care nu a fost achitata, specificati suma prevazuta in contract si termenul la care trebuiau sa va plateasca , termenul in care cereti sa vi se vireze suma, o scrieti cu toate datele firmei,am vazut contractul dar mi se pare incomplet si nesemnat, sau este doar ca model informativ?nu am vazut sa apara datele ambelor firme pe el si semnaturile autorizate
clauza de incetare a contractului se refera numai la derularea pe viitor a contractului, nu are consecinte asupra obligatiilor deja scadente. practic de la pronuntarea falimentului contractul se desfiinteaza.
iar pentru sumele datorate, daca s-a deschis procedura falimentului sau a insolventei nu mai faceti nicio somatie, va inscrieti direct la masa credala in dosarul de faliment, este cea mai buna sansa pe care o aveti.