avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Pentru că am fost bătută de o vecină, am fost la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Pentru că am fost bătută de o vecină, am fost la poliție să depun reclamație dar polițistul nu m-a lăsat să scriu tot ce voiam pe motiv că trebuie să rămână loc în partea de jos a paginii. Cum îmi pot completa declarația?

Am fost batuta de o vecina. Am facut plangere la Politie. La Politie a fost cu mine si un martor care a dat declaratie referitor la agresiunea suferita. Politistul care mi-a luat declaratie nu m-a lasat sa scriu tot ce aveam de scris, pe motiv ca am scris o pagina intreaga si trebuie sa ramana loc in partea de jos a paginii. Ce urmeaza sa se intample? Cum voi afla solutionarea plangerii? Pot merge din nou la Politie, sa depun o plangere in care sa scriu tot ce s-a intamplat? Trebuie sa depun plangere la Parchet? At trebui sa duc la Politie si certificatul medical eliberat de IML?
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Va multumesc mult, pentru raspunsuri!
Intamplator, sau nu, sotia politistului care se ocupa de cazul meu, este buna prietena cu vecina care m-a agresat. Desi am fost la sediul Politiei pentru completarea declaratiei, ma tot amana. Am cerut o copie dupa procesul verbal si mi s-a spus ca nu poate sa imi dea. Ca trebuia sa imi fac eu atunci cand am dat declaratia initiala. Atunci numai la asta nu mi-a stat mie capul.

Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
Adelaina, utilizator
In declaratie trebuie sa scrii exact cum s-au intamplat evenimentele. Nu scrii doar, "am luat bataie de la x".
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Adelaina, concentrati-va atentia pe urmatoarele texte de lege din codul de procedura penala:

Articolul 64 - Incompatibilitatea judecătorului
(1) Judecătorul este incompatibil dacă:
f) există o suspiciune rezonabilă că imparțialitatea judecătorului este afectată.

Articolul 65 - Incompatibilitatea procurorului, a organului de cercetare penală, a magistratului-asistent și a grefierului
(1) Dispozițiile art. 64 alin. (1) lit. a)-d) și f) se aplică procurorului și organului de cercetare penală.

Articolul 67 - Recuzarea
(1) În cazul în care persoana incompatibilă nu a făcut declarație de abținere, părțile, subiecții procesuali principali sau procurorul pot face cerere de recuzare, de îndată ce au aflat despre existența cazului de incompatibilitate.
(2) Cererea de recuzare se formulează doar împotriva persoanei din cadrul organului de cercetare penală, a procurorului sau a judecătorului care efectuează activități judiciare în cauză. Este inadmisibilă recuzarea judecătorului sau a procurorului chemat să decidă asupra recuzării.

Articolul 69 - Procedura de soluționare a abținerii sau recuzării persoanei care efectuează urmărirea penală
(1) Asupra abținerii sau recuzării persoanei care efectuează urmărirea penală se pronunță procurorul care supraveghează urmărirea penală.
(2) Cererea de recuzare se adresează fie persoanei recuzate, fie procurorului. În cazul în care cererea este adresată persoanei care efectuează urmărirea penală, aceasta este obligată să o înainteze împreună cu lămuririle necesare, în termen de 24 de ore, procurorului, fără a întrerupe cursul urmăririi penale.
(3) Procurorul soluționează abținerea sau recuzarea în cel mult 48 de ore, prin ordonanță care nu este supusă niciunei căi de atac.


In concluzie, mergeti la parchet (desigur, ce am scris in primul mesaj ramane valabil).
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand mai aveti astfel de probleme, incercati, pe cat posibil sa nu fiti singura - deci sa aveti martor! - si, la un astfel de raspuns, scrieti sau retineti numele de pe ecuson, scoateti ceva de notat, si cereti sa vi se spuna Legea, articolul, litera si aliniatul unde scrie asa ceva!, Nu ei "fac" legea, ci doar trebuie sa o aplice! Corect, rapid si onest! Cum, in mod sigur nu vi se va spune, pentru ca e clar ca nu exista asa ceva, cereti imperativ, sa vorbiti cu superiorul celui in cauza, sau cu un ofiter superior, absolvent de drept, si care in mod normal NU ar trebui sa tolereze asa ceva, decat daca au vreun "interes comun" si sunt complici, ceea ce ar fi foarte grav!
Mai puteti sa umblati in geanta dupa batista, ceva, si sa setati telefonul pe inregistrare audio, ca sa aveti o dovada a celor discutate si a atitudinii reprobabile a celor in cauza!
Succes! Nu cedati, e plin de abuzuri si nesimtire, care pun cetatenii pe drumuri, ii streseaza si obosesc inutil, ca sa nu mai vorbesc daca se ajunge si in instanta!
Orice act depuneti, sa il aveti si in copie xerox, si pe care sa cereti sa vi se puna nr de inregistrare!..

Alte discuții în legătură

Recuzare agent politie cercetari primare dosar penal sorin007 sorin007 Care este modalitatea prin care pot recuza un agent de politie,in cazul unor cercetari penale primare,cui trebuie sa ma adresez si ce motive pot invoca .Partea ... (vezi toată discuția)
Parte civila in proces penal ContSters295489 ContSters295489 Buna ziua.Eu am facut plingere la parchet intr-un dosar penal ,parchetul a dat începerea urmaririi penale,... deci parchetul este petent; faptuitorul este ... (vezi toată discuția)
Constituirea ca parte civila in cadrul procesului penal BLETI BLETI Model cerere constituire ca parte civila institutie publica. Am avut un accident de circulatie care s-a soldat cu avarierea autvehiculului in proportie de ... (vezi toată discuția)