Firmă, am construit o casă unui beneficiar neserios de la care nu ne putem recupera anumite utilaje și materiale rămase pe șantier. Mi le pot recupera fără notificare, conform contractului, sau pot avea probleme ulterioare?
Buna seara ,
Anul trecut in vara firma mea a construit o casa unui beneficiar neserios! Spun neserios pentruca de la inceput a folosit numai minciuni pentru a justifica intarzierile la plata a facturilor! Ne.am executat obligatiile dar la final cand trebuia sa ridicam anumite utilaje si materiale de pe santier , a cautat motive sa nu vina pentru predare! Am apelat la avocat dar degeaba! Am facut in noiembrie anul trecut plangere penala dar nu s.a intamplat nimic ! Pe final de an beneficiarul a apelat si el la un avocat dar probabil doar de forma pentruca tot nu s.a rezolvat nimic si chiar avocatul lui m.a sunat sa imi spuna ca el renunta pentruca acest individ este neserios! Nu inteleg de ce dureaza atat de mult o solutionare a plangerii penale ! Ar trebui sa apelez mai intai la politie sau sa fortez nota si sa merg sa incerc sa le recuperez singur( conform contract , bunurile firmei se pot ridica fara notificare de pe santier ) ! Avocatul m.a sfatuit sa nu intru pe proprietate , sa nu ne trezim cu alte probleme dar eu nu mai vreau sa astept! Inca putin si se implineste anul ! Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc mult
În civil este soluția, trebuie formulată o acțiune, obținută o hotărâre judecătorească, care poate fi pusă în executare de un executor judecătoresc.
În speța similare am mers și eu atât pe civil cât și pe penal, însă cercetarea penală durează foarte mult și oricum se cam clasează în asemenea situații.
mobinstal
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
multumesc pentru raspuns !
totusi , nu am inteles de ce sa se claseze????
in civil poate dura cativa ani si in final ma las pagubas pentruca probabil ca toate costurile mele pana la final vor depasi valoarea bunurilor( in vara trecuta valoarea lor erau de aprox 25000lei )
cred!
Demos
Utilizator 7din 7 utilizatori consideră acest răspuns util
UN SFAT, de aici inainte, dupa doua derapage retrageti echipele, materialele si radeti tot ceea ce ati construit.
In contracte mentionati clar ca doua intarzieri de plata conduc la stoparea santierului si retragerea mijloacelor cu penalitati de 3% pe zi de intarziere din suma datorata incepand de la data limita de plata.
Ati facut o mare greseala lasand utilajele pe santier timp de 7 luni, mai ales datorita faptului ca dpdv contractual aveati dreptul sa le recuperati la sfarsitul lucrarilor intrarea dvs pe proprietate fiind autorizata de existenta santierului.
Mai bine pierdeti cateva mii de lei si puneti excrocii cu burta la pamant decat sa ajungeti la pagube de 6k€.
Concluzie, doua solutii:
1) Incercati o procedura civila (cu toate ca va fi greu de justuficat urgenta, se va rezolva in timp), un avocat competent va putea constitui un dosar cu sanse de reusita.
2) ATENTIE, daca in momentul de fata mai aveti un robinet sau o dala de pavaj de pus intrati pe proprietate, puneti robinetul/dala si recuperati totul (facetti insa fotografii inainte&dupa si luati-va martori).
FF important, un santier nu este finalizat in lipsa PV-ului de predare/receptie al lucrarii, deci aveati dreptul sa intrati pe proprietate in baza contractului semnat!!!!
mobinstal
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
aveti perfecta dreptate! aceste ascroc s.a eschivat si nu a venit la semnare PV predare , ba mai mult si avocatul lui m.a sunat si mi.a spus ca renunta pentruca nu are ce vorbi cu acest neserios! partea proasta este ca avocatii nostri ne.au sfatuit sa nu riscam si sa intram pe proprietate fara un executor sau politie! ma intreb....daca nu ar trebui totusi sa imi asum raspunderea si sa imi fac singur dreptate! m.am saturat sa astept !