Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. Mai are dreptul fratele meu la ea?
Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas proprietara cu contract de vanzare cumparare. Am si investit bani Multi in acea casa. Cumnata mea vrea Cu orice pret din acea casa . Fratele meu este sub papucul ei. Parintii mei nu i-a facut acte fratelui meu pe cealalta jumatate din proprietate, pentru ca nu au dorit-o niciodata pe cumnata mea ,ea avand deja in copil cu un alt barbat atunci cand s-a casatorit cu fratele meu.
Ei ,, si mai ales cumnata mea ma acuza ca le-am furat dreptul lor din casa.
Ce credeti ca mi se poate intampla daca moare unul din parinti.
Vor avea dreptul la acesta casa?
Multumesc .
Casa părintească ați cumpărat-o de la părinți în mod real. Adică ați plătit părinților contravaloarea casei prin cont bancar`?
Contează enorm să aveți dovadă (chitanță) că ați achitat contravaloarea casei, și că nu ați făcut la Notar o donație mascată în act de V/C.
Fac precizarea asta deoarece ar putea fi posibil să aveți probleme cu fratele după decesul părinților, dacă contractul de V/C a fost ca un fel de donație.
Succcesiune
ElenaBB
Am o problema, întrucât avocatul îmi spune ceva, iar notarul altceva. În anul 2000 a murit tatal meu. A avut in proprietate 1 (o) casa si pamant. În ... (vezi toată discuția)