avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții au zis că-și împart averea dându-ne ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții au zis că-și împart averea dându-ne câte o jumătate mie și fratelui, dar eu le-am cumpărat casa ca să o scap de o licitație. Mai are dreptul fratele meu la ea?

Parintii au zis ca impart pe jumatare averea la copii. Suntem doi frati. Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas proprietara cu contract de vanzare cumparare. Am si investit bani Multi in acea casa. Cumnata mea vrea Cu orice pret din acea casa . Fratele meu este sub papucul ei. Parintii mei nu i-a facut acte fratelui meu pe cealalta jumatate din proprietate, pentru ca nu au dorit-o niciodata pe cumnata mea ,ea avand deja in copil cu un alt barbat atunci cand s-a casatorit cu fratele meu.
Ei ,, si mai ales cumnata mea ma acuza ca le-am furat dreptul lor din casa.
Ce credeti ca mi se poate intampla daca moare unul din parinti.
Vor avea dreptul la acesta casa?
Multumesc .
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 16:10, 20 Martie 2019
Casa părintească ați cumpărat-o de la părinți în mod real. Adică ați plătit părinților contravaloarea casei prin cont bancar`?

Contează enorm să aveți dovadă (chitanță) că ați achitat contravaloarea casei, și că nu ați făcut la Notar o donație mascată în act de V/C.

Fac precizarea asta deoarece ar putea fi posibil să aveți probleme cu fratele după decesul părinților, dacă contractul de V/C a fost ca un fel de donație.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Dapix, utilizator
Eu am cumparat casa parinteasca ca sa o scap de la o licitatie si am ramas proprietara cu contract de vanzare cumparare

Anul trecut am achitat totul la banca.
Da, am platit prin cont banca, am toate chitantele si dosarul de la banca in care se dovedeste ca a fost cumparata

Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
În acest caz, nu aveți motive să vă temeți de eventualele pretenții ale fratelui după decesul părinților.

Ați achiziționat imobilul cu acte în regulă.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa a fost cumparata de dv. cu banii dv. Nu intra in masa succesorala. Se vor imparti doar bunurile parintilor - dupa deschiderea succesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succcesiune ElenaBB ElenaBB Am o problema, întrucât avocatul îmi spune ceva, iar notarul altceva. În anul 2000 a murit tatal meu. A avut in proprietate 1 (o) casa si pamant. În ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o situatie mai complicata pe care v-o expun: În ... MARIANADemenescu MARIANADemenescu Buna ziua! Am o situatie mai complicata pe care v-o expun: În 2002, eu cu fratii mei si cu mama am făcut succesiunea după tatăl meu decedat. La acea ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie sau contract vanzare-cumparare p1967 p1967 Buna seara! Sotiei mele iau decedat ambii parinti!Eu si cu sotia am locuit in aceeasi curte cu parintii .Sotia mea are un frate si am decis cu totii sa isi ... (vezi toată discuția)