avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata chiriei in valuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata chiriei in valuta

Buna ziua
As dori sa aflu dacă se poate stabili un contract de închiriere a unui spațiu comercial de către o persoana juridică de la o persoana fizica in care plata sa se facă in numerar in valuta.
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: DSocol , utilizator 23:56, 17 Martie 2019
Se poate.
Multumesc !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cand veti completa declaratia unica pe care o veti depune la finante ca peroana fizica pentru impozitarea venitului din inchiriere sa aveti in vedere: În situația în care chiria reprezintă echivalentul în lei al unei valute, venitul brut anual se determină pe baza chiriei lunare evaluate la cursul de schimb al pieței valutare comunicat de Banca Națională a României, valabil pentru ultima zi a fiecărei luni, corespunzător lunilor din perioada de impunere.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prevederi oug 18/2018 AdrianCr AdrianCr 1. Cum se calculeaza si care este cuntumul taxelor (CAS, CASS si impozit) pentru o chirie de 500E/luna cu destinatie de spatiu locativ? 2.Contractul dintre o ... (vezi toată discuția)
Declaratie unica pentru rectificare oana ristea oana ristea Buna ziua, Am un cotract de inchieriere din august 2018. Am depus anul trecut in termen de 30 de zile de la incheiere declaratia unica cu estimarea venitului ... (vezi toată discuția)
Plata impozit inchiriere locuinta amphora amphora Buna ziua, Am incheiat pe 15 august a.c.un contract de inchiriere locuinta in calitate de proprietar, pe care il voi inregistra la Admin Fin. Intrebare: daca ... (vezi toată discuția)