avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Atragerea răspunderii pentru intrarea în insolvenţă

Buna ziua.
Pentru o societate infiintata in anul 2003, a carui administrator/actionar unic a fost schimbat prin act aditional in anul 2006, ANAF poate atrage raspunderea persoanei fizice care a avut calitatea de administrator in perioada 2003-2006 pentru intrarea in faliment daca dosarul a fost inregistrat la Tribunal in martie 2019?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2019
teo-dor, utilizator
Cel mai recent răspuns: florin1960 , utilizator 05:33, 17 Octombrie 2021
Poate dar clar aș invoca excepția lipsei calității procesuale pasive a fostului administrator arătând că insolvența s-a instalat mult mai târziu, deci nu-i poate fi imputată!
N-ar fi rău să aveți avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare raspunde pentru faptele proprii.

De obicei ANAF in procedurile de insolventa cere atragerea raspunderii administratorului de la data intrarii in insolventa.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Exista un prag pentru ANAF pentru a putea declara insolventa ? Ce conditii trebuie indeplinite pentru a putea declara insolventa unei societati comerciale ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunderea fostilor administratori ai unei sa ContSters101393 ContSters101393 Am facut parte din Consiliul de administratie al unei societati pe actiuni ( SA) in perioada 1999 -2001. Nu am fost angajat al societatii.Am detinut 16% din ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru avizare mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Ieri sora mea a avut un proces pentru falimentul unei societati unde ea are calitatea de administrator. Toata lumea se astepta ca sa se termine ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre insolventa si faliment redstyle redstyle buna ziua! avem o societate care a fost bagata in insolventa ptr suma de 1 mil vechi ..procesul abia s-a incheiat ..iar acum in urma recursului sentinta a ... (vezi toată discuția)