#-oDetin o proprietate (mostenita de la bunicul meu) care are ca unica cale de acces catre strada o alee pe proprietatea primariei. Terenul primariei din fata proprietatii mele pe care am aleea de acces a fost concesionat ptr 50 de ani pentru constructia a 3 garaje (initial erau 4), ramanand 3,5 m drept alee de acces intre garaje. Acum am in fata casei trei garaje in constructie cu trei forme diferite si o alee intre ele. Mentionez ca acest teren al primariei (14 x 6 m) era folosit de bunicul meu ca gradina si cale de acces. Intreb daca este legal ca primaria sa concesioneze si a aprobe costruirea in fata proprietatii mele?
daca terenul este proprietatea primariei, ca orice teren al oricarui privat, are dreptul sa construiasca ce vrea, sau sa-l lase liber. Primaria a ales sa-l concesioneze. Foarte bine. Poti eventual sa faci niste sesizari la Primarie cu privire la incalcarea drepturilor prevazute de Codul civil daca aceste constructii iti incalca vreun drept legal, sau poti face o sesizare pentru a se verifica daca aceste garaje respecta autorizatia de constructie emisa in acest sens.
Succes!