avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Concesiune ilegala?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Concesiune ilegala?

#-oDetin o proprietate (mostenita de la bunicul meu) care are ca unica cale de acces catre strada o alee pe proprietatea primariei. Terenul primariei din fata proprietatii mele pe care am aleea de acces a fost concesionat ptr 50 de ani pentru constructia a 3 garaje (initial erau 4), ramanand 3,5 m drept alee de acces intre garaje. Acum am in fata casei trei garaje in constructie cu trei forme diferite si o alee intre ele. Mentionez ca acest teren al primariei (14 x 6 m) era folosit de bunicul meu ca gradina si cale de acces. Intreb daca este legal ca primaria sa concesioneze si a aprobe costruirea in fata proprietatii mele?
daca terenul este proprietatea primariei, ca orice teren al oricarui privat, are dreptul sa construiasca ce vrea, sau sa-l lase liber. Primaria a ales sa-l concesioneze. Foarte bine. Poti eventual sa faci niste sesizari la Primarie cu privire la incalcarea drepturilor prevazute de Codul civil daca aceste constructii iti incalca vreun drept legal, sau poti face o sesizare pentru a se verifica daca aceste garaje respecta autorizatia de constructie emisa in acest sens.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garaje fara proiect si a.c anghelescu84 anghelescu84 buna ziua,am cumparat de curand o casa iar marea problema este ca in fata portii sunt doua garaje construite pe teren concesionat de la primarie care imi ... (vezi toată discuția)
Distanþa legalã între imobile cipicozi cipicozi Bună ziua. Am un garaj, în faţa căruia se află o clădire, o fostă centrală termică care nu mai funcţionează. De curând, au început lucrările de ... (vezi toată discuția)
Blocare cale unica de acces catre imobil jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: parintii mei au cumparat un imobil (teren + casa batraneasca) care are ca[b] unica cale de ... (vezi toată discuția)