avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli minor

Buna ziua.
Este posibil ca intre mine si sotia mea sa apara divortul din cauze comune. Avem un copil minor.
Nu refuz sa ii platesc pensie alimentara in eventualitatea unui divort. Ba chiar i-am propus sa platesc eu costul educatiei care ar fi mai mult decat pensia alimentara. In schimb, ea doreste sa suport si pensie si educație. Cheltuieli ce ar depăși 45% din venitul meu. Poate solicita asa ceva?
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
PaulHu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 10:19, 19 Martie 2019
Nu, cheltuiala cu intretinerea copilului, nu va depasi 1/4 din venitul dvs net. Sigur ca puteti propune o suma mai mare, dar de obligat, nu va poate obliga nimeni sa contribuiti cu mai mult.
Maximum 1/4 din veniturile nete îi veți plăti.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti contribui cu mai mult decât pensia de întreținere daca doriti.
Nu sunteti limitat la o sumă de bani.
Puteți contribui cu tot venitul dacă doriți, dar maximum la 1/4 vă poate obliga, aceasta a fost întrebarea dvs, cu stimă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! situatie: divort acum 10 ani, tatal plateste pensie ... elisay_99 elisay_99 Buna ziua! Situatie: divort acum 10 ani, tatal plateste pensie alimentara, nu tine legatura cu copilul, nu îl vizitează, etc. Este obligat, pe lângă pensia ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara kaky_caki kaky_caki Buna ziua! M-am separat de sotul meu din 2013 cand am pierdut apartamentul in care locuiam impreuna. De atunci ne-am separat, copilul ramanand cu mine. Daca ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Daniel1971 Daniel1971 Buna seara. Numele meu este Daniel si platesc pensie alimentara fetitei mele din 2003. Prin sentinta s-a hotarat sa platesc 25 % din venit pana la implinirea ... (vezi toată discuția)