avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinerea unui drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinerea unui drept de servitute

Buna dimineata...acum ceva timp am cumparat o cladire cu terenul aferent+cota individa dintr-o cale de acces,neavand acces la schita cadastrala a caii de acces...cand am obtinut-o am observat ca caccesul din strada se face printr-o proprietate privata...cladirea care am cumparat-o provine dintr-o fabrica ...problema e ca lichidatorul a vandut inainte o cladire cu suprafata de teren aferenta Ministerului de Interne...acum functionand acolo Serviciul Rutier...din actul de dezmembrare rezulta clar ca au luat calea de acces...iarasi o problema este ca peste tot au scris ,,curti constructii,, nu cai de acces...am vreo sansa sa obtin in instanta un drept de servitute??? Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:08, 21 Martie 2019
Mergeți cu actele la avocat pentru a se analiza totul.
Multumesc pt. raspuns...o actiune in instanta presupune oricum un avocat...totusi vroiam si alte pareri ,vis-a-vis de,, regimul,,proprietatii invecinate...respectiv Serviciul Rutier...poate au un regim special,asimilat cu unitatile militare...si atunci cred ca totul este compromis...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La avocat se merge cu toate actele pentru consultație juridică.Si cand platiti consultatia tot parere obțineți iar instanța tot parere juridică exprima în hotărârea sa.
Nu se poate analiza un astfel de caz fără acte si nici deschide proces fără consultație juridică.
Aflați si regimul juridic precis al proprietatilor învecinate până mergeți la avocat sau apelați la acesta sa faca demersurile necesare în acest scop până la.deschiderea procesului.
După știința mea în astfel de cazuri se plătește consultatia inițială preliminară în care se analizează și proprietățile vecine cât se poate de exact, studiul de caz pe doctrina si jurisprudenta si de abia apoi ar urma redactarea acțiunii în justiție dupa ce se examinează șansele de rezultat în concret.
Cum ar costa mult asa si nu ati plati decat pana la primul termen de judecată, mai aveti si posibilitatea sa platiti o sumă la avocat și vedeți ce va ieși...dupa cum v-ar fi norocul fără studiu științific juridic facut anterior.Banuiesc ca veti alege ultima varianta daca credeti ca se pot emite păreri asa...
V-am explicat cum ar trebui să lucreze avocatul la cazul dvs. ca sa înțelegeți.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta partaj fara cale de acces la un lot medina medina Buna ziua, am fost parte intr-un proces de partaj pentru un imobil-teren. Expertul a realizat o singura varianta de partaj unde lotul subsemnatei pe care am ... (vezi toată discuția)
Certificat moștenire eronat. sora mea, a văzut certificatul ... dorotheea dorotheea Certificat moștenire eronat. Sora mea, a văzut Certificatul de moștenire al unei rude. A observat că partea din succesiune, care i se cuvenea legal, a ... (vezi toată discuția)
Problema de retrocedare conform legii 10/2001 si legii 247/2005 Dr.Justice Dr.Justice Sunt "fericitul" posesor al unui teren in curtea unui spital. Notificare depusa in termen, acte de proprietate si decret de expropriere beton, expertiza ... (vezi toată discuția)