avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... cetatenie dubla-asigurare de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

cetatenie dubla-asigurare de sanatate

Cetatean roman cu cetatenie dubla,domiciliat in Romania,pensionar,cu pensia primita din alta tara (UE).Neavand cupon de pensie (din Romania) nu are asigurare de sanatate.Cum trebuie sa procedeze (cerere,plati,etc.) ca sa primeasca statutul de asigurat (sanatate)
Are asigurare `automata ` (fiind pensionar) in tara de unde i-si primeste pensia + asigurare `universala` de prim ajutor (in UE)
DAR : avand domiciliul stabil in Romania,ar dori sa beneficieze de asigurare de sanatate (SI in Romania…) .
Intrebare:
Ce etape trebuie sa parcurga,si cat ar avea de platit ?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 11:27, 21 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Trebuie sa se prezinte la casa de asigurari de sanatate (CNAS) cu actele de identitate si pensie de unde va primi toate indicatiile si- i vor rezolva problema, fiind numai de competenta acestora .
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in romania Adriana Visan Adriana Visan Buna ziua, as dori sa stiu ce implica revenirea in tara a unui fost cetatean roman, actualmente doar cetatean strain ( fara dubla cetatenie), care este ... (vezi toată discuția)
Nastere in suedia - sotie rezident in suedia asigurata in romania guritaoana guritaoana Buna ziua! Sunt cetatean al Romaniei, iar sotul meu este roman cu cetatenie dubla(si suedeza) stabilit in Suedia. Ne-am casatorit de 1 an si acum asteptam un ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dubla cetatenie (romana si canadiana) poate plati ... stancescu constantin stancescu constantin O persoana cu dubla cetatenie (romana si canadiana) poate plati taxa lunara stabilita de CNAS pentru a putea profita de asigurarea de sanatate in Romania si in ... (vezi toată discuția)