avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Detașări transfrontaliere - abordarea aspectelor practice ale detașărilor în UE și în state terțe

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șeful de departament s-a prezentat la HR spunând ca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șeful de departament s-a prezentat la HR spunând ca dorește sancționarea cu avertisment scris a unui angajat. Se poate dispune avertismentul fără cercetare disciplinară prealabilă?

Seful de departament s-a prezentat la HR spunand ca doreste sanctionarea cu avertisment scris pt.un angajat. Care sunt pasii avand in vedere ca, codul muncii spune ca aceasta sanctiune se poate dispune fara cercetare disciplinara prealabila?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 21 Martie 2019
Din practica intalnita :
- referat de sesizare a conducerii privind savarsirea de catre acel angajat a unei fapte ce constituite abatere disciplinara - descrierea faptei etc. -
- aplicarea sanctiunii de catre angajator;
- emiterea deciziei de sanctionare . Pentru continut vedeti art.252 alin.2 C.mun.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Din practica intalnita :
- referat de sesizare a conducerii privind savarsirea de catre acel angajat a unei fapte ce constituite abatere disciplinara - descrierea faptei etc. -
- aplicarea sanctiunii de catre angajator;
- emiterea deciziei de sanctionare . Pentru continut vedeti art.252 alin.2 C.mun.

Adica, vreti sa spuneti ca daca angajatorul doreste sa isi sanctioneze un angajat doar pentru ca vrea, doar pentru ca poate, fara a avea motiv, fara ca acel angajat sa fi facut ceva, poate face asta pur si simplu, fara cercetare disciplinara, fara a analiza faptele mai inainte? Sincer, ma indoiesc ca legea chiar permite asta!! Adica, nu cred ca suntem chiar in tara lui Papura Voda!!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
deliabrett32, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea chiar permite aplicarea sanctiunii avertismentului fara cercetarea discplinara ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avertizare in scris! beczukdavid beczukdavid Astazi seful de departament a venit la mine sa i-mi spuna ca directorul de personal a spus sa imi dea avertizare in scris pentru ca am intrebat la personal de ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris Claark Claark Buna ziua Lucrez la o firma particulare, unde am primit un avertisment scris pentru un fapt necomisa de mine. (Doi colegi au avariat o baterie de ... (vezi toată discuția)
Lntrebare despre un avertisment la locul de munca costel01 costel01 Buna ziua.In urma unor amenintari repetate la locul de munca,seful meu mi-a dat azi sa semnez in biroul dansului un Avertisment scris imputandu-mi faptul ca ... (vezi toată discuția)