avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inchidere carte munca-Rugaminte mare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inchidere carte munca-Rugaminte mare

Sotul meu este angajatul unei firme cu 3-4 angajati. In urma micsorarii salariului net cu 33% fara o anuntare in prealabil(in carte de munca are salariu minim, in mana ia mai mult, insa la negru) si-a anuntat angajatorul ca pleaca dupa preavizul impus de lege. Acesta a inebunit la propriu, cu amenintari, injurii si multe altele daca nu va sta pana ii va gasi inlocuitor, adica mai mult de 15 zile. Poate sa ii incheie cartea de munca urat, asa cum l-a amenitat ?Poate sa plece fara preaviz in conditiile in care angajatorul nu are statul de plata semnat de el de cateva luni? E cazul sa depuna plangere la ITM? Cum il poate afecta la viitrul loc de munca? Oricum acesta e in urma cu platile la stat si cu siguranta nu ii va incheia situatia decat peste cateva luni...Exista vreo sansa sa-si obtina salariul pe luna noiembrie daca pleaca acum fara sa stea pana la finalul preavizului(l-a amenintat ca oricum nu-i va da banii decat daca sta cat vrea el si nu mai are de gand sa munceasca degeaba inca o saptamana, dupa atatea zile din luna pe care nu-si va lua banii....)? Va rog mult sa ne sfatuiti! Multumim!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:26, 21 Noiembrie 2009
Sa transmita notificare demisiei prin posta cu confirmare de primire si valoare declarata.intrucat a incasat salariul inscris in carnetul de munca si ceva mai mult dupa cum spuneti,ar fi bine sa stea in preaviz 15 zile.
Sa vb cu reprezentantul legal spunandu-i ca ca suntem intr-un stat de drept,ca trebuiesc respectate regulile de demnitate in munca,ca isi v-a indeplini obligatiile de serviciu si ii aduce la cunostinta ca sunt institutii ale statului care se implica in ceea ce inseamna derularea unui raport de munca.
Spuneti-i ca atitudinea discriminatorie,comportamentul si desconsiderarea la care este supus nu ii fac cinste, ci il injoseseste.

Daca situatia nu se schimba in bine,intr-o normalitate, sa faca sesizare la ITM.
Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie elena88 elena88 Lucrez de 2 luni,si vreau sa imi dau demisia pentru ca am gasit in alta parte mai bine platit.Am anuntat ca vreau sa imi dau demisia,iar in contract este ... (vezi toată discuția)
Demisie in perioada de contract pe per.det. hgabi hgabi Buna ziua, am un angajat pe perioada determinata, al carui contract se va incheia in 13 aug., in perioada cat a lucrat nu si-a luat nici o zi de concediu, are ... (vezi toată discuția)
Contract munca bklara bklara Buna ziua,asi dori sa stiu daca poate sa ii faca ceva angajatorul la sotul meu daca nu sta in preaviz 15 zile daca isi da demisia?mentionez ca e la jumate de ... (vezi toată discuția)