avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt căsătorit de 18 ani și am un copil de 12 ani. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt căsătorit de 18 ani și am un copil de 12 ani. În caz de divorț cum se împarte apartamentul bun comun, având în vedere și copilul?

Dacă sunt căsătorit de 18 ani și am un copil de 12 ani,apartament luat in timpul căsătoriei, in caz de divorț cum se împarte apartamentul având in vedere și copilul
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:36, 22 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare soț jumatate.
Și daca soția obține tutela copilului cât îmi revine mie ca sot?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partajul nu are legatura cu copilul, casa se imparte intre soti. Sigur ca daca copilul va ramane sa locuiasca cu mama, sotia are un avantaj in atribuirea bunului daca il vrea, dar asta nu inseamna ca sulta ce v-o va datora va fi mai mica datorita copilului.
Se prezuma ca ati contribuit egal la achizitionarea casei, asa ca o veti imparti pe din doua ca valoare, asta daca nu face unul din voi dovada ca a contribuit cu mai mult din venituri proprii.

Și dacă eu am avut salariul mai mare ca soția mereu pot cere mai mult la împărțirea casei?
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asta nu prea conteaza , pt ca sotia banuiesc ca s-a ocupat mai mult de treburile casnice, iar veniturile din salarii sunt comune pe perioada casatoriri.
Acuma sigur ca depine ce inseamna " mai mare "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire bunuri comune VONPAUL006 VONPAUL006 Cum se imparte un apartament dupa divort daca in apartament va ramine mama cu un copil minor si unul major? Se imparte tot 50% sotul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o intrebare, am 3 copii de 4, 6 respectiv 8 ani ... Florea2022! Florea2022! Buna ziua am o intrebare, am 3 copii de 4, 6 respectiv 8 ani toti minori, sotia vrea sa divorteze, ea are un apartament la vitan care este mostenire are decat ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj Adycristina Adycristina Cum se impart bunurile daca un barbat s-a casatorit cu o tipa care dupa ce i-a stricat casnicia desi avea un copil l-a facut sa-i treaca apartamentul pe nume ... (vezi toată discuția)