avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Respingere decizie numire responsabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Respingere decizie numire responsabil

Buna seara!
Lucrez intr-un institut de cercetare si recent am fost numit responsabil depozit deseuri periculoase, printr-o decizie semnata de director, contabil si seful direct. Mentionez ca am o problema medicala care nu imi permite lucrul in spatii inchise, cu aceste substante (dosar medical).
Intrebarea este daca pot refuza aceasta decizie? Sunt angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si in fisa postului am alte obligatii, nu am responsabilitati referitoare la lucrul cu substante periculoase. Mai mult, depozitul nu are autorizatie de mediu si este foarte toxic.
Legal, institutia are dreptul sa ma oblige sa accept aceasta numire? Pot refuza pe decizie, aducand ca argumente cele 3 motive invocate mai sus? Nu am fost consultat/intrebat in legatura cu aceasta numire. Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2019
Stancu1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 20 Martie 2019
Puteti refuza argumentat acea decizie .... sesizati in scris angajatorul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere decizie de numire responsabil Ioana2012P Ioana2012P Buna ziua! Am urmatoarea problema: lucrez intr-un institut de cercetare si recent am fost numita responsabil precursori de droguri printr-o decizie semnata de ... (vezi toată discuția)
Substante periculoase sau radioactive? elenadeverde elenadeverde Va rog sa-mi spuneti daca urmatoarele substante sunt incadrate ca substante toxice si periculoase sau radioactive: Acetat de uranil sau uraniu, azotat de ... (vezi toată discuția)
Fiasa postului :responsabil cu substante periculoase elenadeverde elenadeverde buna ziua va rog sa ma ajutati cu o fisa a postului pentru Responsabil cu subsatantele toxice si periculoase. Va multumesc (vezi toată discuția)