am o nepotica de 2 ani care sta cu mama mea mai tot timpul.intrebarea mea este ,,cum poate fratele meu sa ramana cu fetita daca atunci cand s a nascut, dintr o prostie el nu avea buletin si nu a putut recunoaste copilul,si apare linie in dreptul tatalui?.vreau sa mentionez ca el are toate conditiile si sprijin pentru a creste acest copil intr un mediu sanatos,fata de mama ei care nu are posibilitati.va rog sa mi dati un sfat ca nu vreau ca nepotica mea sa sufere mai ales ca parinti ei nu se mai inteleg.sincer nu vreau sa creasca pe unde apuca maicasa sa stea.va multumesc anticipat pt raspunsuri.:((
Primul pas este ca tatal sa recunoasca acest copilul conform codului familiei:
Art. 56
Filiatia fata de tata se stabileste, in afara de cazurile prevazute in art. 53, prin recunoastere sau hotarare judecatoreasca.
Art. 57
Copilul conceput si nascut in afara de casatorie poate fi recunoscut de catre tatal sau; dupa moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai daca a lasat descendenti firesti.
Recunoasterea se face prin declaratie facuta la serviciul de stare civila, fie odata cu inregistrarea nasterii, fie dupa aceasta data; recunoasterea poate fi facuta si prin inscris autentic sau prin testament.
Recunoasterea, chiar facuta prin testament, nu se poate revoca.
Dupa care sa ceara in instanta incredintarea copilului spre crestere si educare si stabilirea pensiei de intretinere pe care o va plati mama copilului.