avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social mama singură cu un copil minor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social mama singură cu un copil minor

Poate beneficia de ajutor social o mama care creste singura copilul minor daca singurele venituri sunt: pensia de urmas a copilului 600 lei, alocația de stat 84 lei și alocația complementară 102 lei? In cazul in care se iau in calcul toate cele 3 venituri ar iesi 393 lei de persoană.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Andreea-Stefania, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 20 Martie 2019
Buna ziua!
Daca locuiti in capitala...am inteles ca exista un program initiat de Primaria capitalei de ajutorare a mamelor singure, merge-ti acolo si intrebati.
Sau intrebati la Primaria locala, daca nu locuiti in capitala, daca puteti beneficia de vreun fel de ajutor ( de incalzire, de mancare pentru copil, pentru cresa, etc.).
Sau cautati ONG-uri care va pot ajuta, macar cu cresa copilului pe perioada cat dvs. sunteti la lucru...
Locuiti cu parinti?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
Ionut.ion, utilizator
Persoana in cauza este mama mea. Ajutorul social ar ajuta-o sa obtina statutul de asigurat. Are probleme de sanatate si deseori are nevoie de internare la spital. Ea nu locuiește în capitală și nici eu nu o pot ajuta mereu.
Persoanele fizice care beneficiază de ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, sunt asigurate in sistemul de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi sociale: calculul ajutorului social pentru o mama cu 7 copiii CodrinaSilvia CodrinaSilvia As dori sa stiu cum se calculeaza ajutorul social, alocatia pentru copii si alocatia suplimentara pentru familie monoparentala pentru o mama singura cu 7 copii ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile sa pot beneficia de ajutor de la primarie? ral-alexandra ral-alexandra SEpoate sa primesc un supliment de la primarie ,daca eu nu lucrez sotul castiga 877ron si avem un copil de 3 ani? si ce documente ar fi necesare daca da? (vezi toată discuția)
Mama singura cu 3 copii mozagabriele mozagabriele Buna seara! Am si eu o intrebare. Am o cunostiinta (vecina cu soacra mea) care este mama singura (nu e casatorita si nici nu afost) a trei copii (12,10 si ... (vezi toată discuția)