Poate beneficia de ajutor social o mama care creste singura copilul minor daca singurele venituri sunt: pensia de urmas a copilului 600 lei, alocația de stat 84 lei și alocația complementară 102 lei? In cazul in care se iau in calcul toate cele 3 venituri ar iesi 393 lei de persoană.
Buna ziua!
Daca locuiti in capitala...am inteles ca exista un program initiat de Primaria capitalei de ajutorare a mamelor singure, merge-ti acolo si intrebati.
Sau intrebati la Primaria locala, daca nu locuiti in capitala, daca puteti beneficia de vreun fel de ajutor ( de incalzire, de mancare pentru copil, pentru cresa, etc.).
Sau cautati ONG-uri care va pot ajuta, macar cu cresa copilului pe perioada cat dvs. sunteti la lucru...
Locuiti cu parinti?
Persoana in cauza este mama mea. Ajutorul social ar ajuta-o sa obtina statutul de asigurat. Are probleme de sanatate si deseori are nevoie de internare la spital. Ea nu locuiește în capitală și nici eu nu o pot ajuta mereu.
Persoanele fizice care beneficiază de ajutor social, potrivit Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, sunt asigurate in sistemul de sanatate.