avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Renuntare la CIM inainte de incepere efectiva a ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Renuntare la CIM inainte de incepere efectiva a activitatii.

Va descriu o situatie, poate, mai putin intalnita. X a aplicat pentru un post simultan cu alte aplicari.
Primeste acceptul de angajare de la firma F1, aflata in alta localitate. Se trece la schimbul de documente pentru angajare, prin e-mail, de ambele parti, X trimite documentele personale, F1 transmite oferta si CIM-ul la semnare, X le semneaza si le transmite in format electronic, inapoi la F1. In acest interval de timp X efectueaza si medicina muncii in contul angajatorului.
De mentionat ca inceperea activitatii nu se face la data semnarii, ci la o data ulterioara (circa 2 saptamani). Tot atunci, adica in ziua inceperii activitatii, F1 a transmis ca CIM v-a fi semnat olograf la sediul firmei. Intrebarea este, pana la inceperea activitatii efective si inregistrarea in REVISAL, X poate suspenda/renunta la acest contract, in favoarea unui alt loc de munca mai avantajos, pentru care aplicase? Daca da, cu ce consecinte?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2019
shoni17, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 20 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la inceperea activitatii efective si inregistrarea in REVISAL, X poate renunta la acest contract, in favoarea unui alt loc de munca mai avantajos,

In acest caz, va depune la societatea respectiva o cerere de incetare a activitatii incepand cu data inceperii activitatii mentionate in c.i.m.

Consecinte , nu avem de unde sa stim ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr contract zxz19 zxz19 buna seara daca un contract a fost semnat de catre parti in data de 06.12.2016 si prima zi de activitate conf acestui contract este 01.01.2017, nr de ... (vezi toată discuția)
Renuntare contract de munca cristina_tudor cristina_tudor Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu o opinie In ce conditii se poate renunta la un contract de munca semnat de cateva zile ( nu a fost specificata nici ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alinutzzzza alinutzzzza Buna ziua, am 2 angajati carora le-am gresit in revisal data inceperii activitatii,mai precis: ei au inceput pe data de 10 nov iar eu i-am pus in revisal cu ... (vezi toată discuția)