avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul plateste 126 zile concediu maternitate?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul plateste 126 zile concediu maternitate?

Buna ziua! Angajatorul trebuie sa ma plateasca obligatoriu 126 zile de concediu maternitate? Adica eu imi pot depune dosarul pt indemnizatie inainte de a implini 126 de zile?? Oriunde am citit si pe cine am intrebat, nu m-a lamurit despre acest aspect
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:54, 21 Martie 2019
Buna ziua!
Nu este obligatoriu sa stati toate cele 126 de zile in concediu de maternitare, obligatorii sunt cele 42 de zile de concediu postnatal si apoi puteti intra in Concediu Crestere Copil-CCC
Numai daca stati in concediu de maternitate - toate cele 126 de zile - are obligatia sa vi-l platesca.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc tata onushkamaya onushkamaya Buna ziua, urmeaza sa nasc in luna ianuarie si stiu ca mamele pot beneficia de concediu de materniate (cel prenatal - 63 zile, cel postnatal la fel) Daca eu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Porumbdiana Porumbdiana Din cele 126 de zile de concediu de maternitate pot sa iau doar 120? Am avut 31 prenatal si pana la 120 postnatal.si nu as vrea sa le mai iau pe cele 5 ramase ... (vezi toată discuția)