avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... De ce nu pot deconta servicii medicale?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

De ce nu pot deconta servicii medicale?

Băiatul meu este autist, am un cont într-o asociație care îmi refuză decontarea serviciilor medicale, menționez că bani sunt în cont datorită strângerii de formulare 230?
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
03042922mirela, utilizator
Cel mai recent răspuns: 03042922mirela , utilizator 11:37, 25 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati depus o cerere (prin care le soliitati acea sponsorizare pentru acoperirea chltuielilor unui tratament, a unei operatii medicale, a cumparararii unui aparat medical, etc) insotita de dosarul cu actele doveditoare ale starii de sanatate a recomandarii exprese din partea medicului pentru acel tratament, a operatiei medicale, a cumparararii acelui aparat medical, etc, si cu factura proforma de la clinica medicala sau magazinul sau farmacia de unde doriti sa cumparati, nu cred ca mai sunt motive de refuz.
Cererea o faceti dumneavoastra cu datele din buletin in calitate de parinte al copilului.....u date de identificare din certificatul de nastere.
Nu inteleg cum adica "aveti un cont intr-o asociatie". Contul este al asociatiei, banii din cont sunt ai asociatiei ca persoana juridica. Ei trebuie sa ajunga la Dvs. sau sa compere ei bunuri sau sa achite servicii pentru Dvs. / fiul Dvs. daca au primit acei bani cu aceasta destinatie - in cazul sistemului 2% daca au anuntat public ca acel cont este pentru directinat sume 2% care vor fi utilizate pentru fiul Dvs. Sau daca, desi nu au fost primit banii expres cu aceasta destinatie, exista un acord scris intre Dvs. si Asociatie prin care ei se obliga sa va sprijine, sau este un sistem prin care ei sprijina cazurile ca ale Dvs, in limita fondurilor disponibile, caz in care ar fi vinoati daca desi au fonduri si au promis ca dau cazurilor ca Dvs. nu va dau Dvs. dar dau altora desi nu ar trebui sa fie acea diferentiere.... Daca motivul invocat este legat doar de documentele de decont - ati obtinut documentele care le cere asociatia? Ca fiind formal ai lor banii, ei stabilesc - in limitele legii - cum se aleg furnizorii, ce documente trebuie pentru decontare....si cine vrea decontare trebuie sa respecte regulile comunicate de ei (daca sunt conforme cu legea) ex. ei pot pentru anumite cheltuieli in mod legitim sa impuna existenta unei proceduri de selectie de oferte sau daca se iau bunuri sa ceara anumite documente care sa ateste calitatile acelor bunuri etc. In concret ce au invocat pentru refuz?
Bună ziua, concret au spus că decontarea serviciului medical (frenoctomie linguala) nu ține de diagnosticul TSA, deși în certificatul de handicap avem menționat diagnosticul de întârziere în dezvoltarea vorbirii, iar atât în acordul de cont cât și în contractul dintre mine și asociație se specifică decontarea serviciilor medicale ce țin de diagnostic cât și a altor servicii medicale atâta timp cât aduc dovada serviciului (respectiv scrisoare medicală, recomandări și factura).
Alt răspuns din partea dumnealor a fost că nu au bază legală (deși am citit toate acordurile între mine și ei și nu există această scuză).
Menționez că pentru a deconta această operație am toate documentele necesare (două evaluări logopedie, scrisoare medicală orl, certificat A5 și certificat handicap).
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2019
03042922mirela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil cu autism. ckristi ckristi Ce drepturi banesti/alte drepturi am pt.copil cu TSA ? Copilul acum are 3 ani si...luni.Pana la 2 ani a stat cu mama acasa,si a priimit 200 ron alocatie.Intre ... (vezi toată discuția)
Activitate asociatie mihadari mihadari Am infiintat o asociatie( un ong ) ptr baieteliu meu si as dori sa inscriu un copilas cu probleme de sanatate. Ce acte sunt necesare? Asociatia are un cont ... (vezi toată discuția)
Am o întrebare în caz de mobilizare sa fie totul bine,armata ... Magie1 Magie1 Am o întrebare în caz de mobilizare sa fie totul bine,armata am făcut-o în cazul unei chemări la unitate ptr mobilizare sunt obligat să mă ... (vezi toată discuția)