Ce părere aveti, avocatul poate susține cauza clientului în adunarea generală a asociației de proprietari?
Ma refer sa vina in calitate de avocat.
Potrivit legii, avocatul își poate asista juridic si reprezenta clientul în fața oricărei persoane fizice sau juridice.
Ati avut o asemenea situatie?
Avocatul va fi probabil contestat de președinte pentru ca nu a inteles niște lucruri pe care avocatul le va expune în adunarea generală în fața oamenilor.
Încălcarea dreptului la apărare atrage si nulitatea hotărârii adunării generale daca se va hotara ceva.Este insa posibil sa nu fie cvorumul legal.
Adunarea generala a asociatiei de proprietari se convoaca pentru problemele aferente administrarii partii comune de condominiu
Daca exista o cauza in solutionare,autoritatea competenta este instanta de judecata nu adunarea generala,a membrilor proprietari-asta pentru egalitate de arme....
Exista si un litigiu cu asociația pe rolul instanței.Problemele litigioase nu vor fi rezolvate în adunarea generală dar sa inteleaga problemele este important.
Tocmai faptul că există mai multe probleme trebuie discutat si in adunarea generală.
Clientul meu vrea sa efectueze o plata pe lunile care nu sunt contestate si nu exista litigiu, asociația se plange ca nu are bani dar nici nu vrea sa ii primeasca.
Este o dezinformare a membrilor asociației.
Nici contul bancar nu vor sa il comunice desi sunt obligați.
Litigiul va dura mult timp.si vor ramane fara apa daca nu se fac plati necontestate.
Eu zic ca este în interesul membrilor asociatiei sa se ia banii si sa nu ramana fara apa.
Au platit o avocată cu 700 lei si nu a venit la proces.Mai dau si bani aiurea.
@CIPM de unde sunteti? cum debitati ca daca nu sunt membru asociatie ,nu am ce cauta la AG? atunci cum se face ca in aceasta calitate trebuie sa ma supun hotararilor ?mai rugati pe cineva sa va explicxe unde nu intelegeti
@ynocenta chiar numai probleme adm partii comune? si situatia incasarilor,cheltuielilor,furturilor,nu se poate? cred ca este o aberatie a dvs,din cauza necitirii legislatiei...si nu inteleg cum se desfasoara activitatea in asociatia dvs
Împuternicire
Dragos248
Buna ziua cf L 196/2018 un proprietar poate împuternici un alt proprietar sa îl reprezinte și sa voteze in dreptul și interesul sau in adunarea generală a ... (vezi toată discuția)