avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acordare asistență juridică în fața adunării ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acordare asistență juridică în fața adunării generale a asocietiei de proprietari

Ce părere aveti, avocatul poate susține cauza clientului în adunarea generală a asociației de proprietari?
Ma refer sa vina in calitate de avocat.
Potrivit legii, avocatul își poate asista juridic si reprezenta clientul în fața oricărei persoane fizice sau juridice.

Ati avut o asemenea situatie?

Avocatul va fi probabil contestat de președinte pentru ca nu a inteles niște lucruri pe care avocatul le va expune în adunarea generală în fața oamenilor.

Încălcarea dreptului la apărare atrage si nulitatea hotărârii adunării generale daca se va hotara ceva.Este insa posibil sa nu fie cvorumul legal.
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
banat a scris:

@CIPM de unde sunteti? cum debitati ca daca nu sunt membru asociatie ,nu am ce cauta la AG? atunci cum se face ca in aceasta calitate trebuie sa ma supun hotararilor ?mai rugati pe cineva sa va explicxe unde nu intelegeti

Sunt din Romania. Conteaza?

Las legea sa "debiteze".

Art: 27
Toți proprietarii membri ai asociației de proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la adunarea generală a asociației de proprietari [...]

De observat ca scrie "proprietarii membri ai asociației de proprietari" si nu 'proprietarii', deci numai proprietarii care au calitatea de membru al asociatiei de proprietari au acest drept.

Art 48.
(4) Hotărârile adunării generale a asociației de proprietari sunt obligatorii [...] și pentru proprietarii care nu sunt membri ai asociației de proprietari.

Nu va sfatuiesc sa rugati pe cineva sa va explice legea, ar fi pierdere de vreme.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
CipM, utilizator
Nu a fost cvorum.
Președintele a luat imputernicirea avocatiala si dupa 2 ore de dezbateri câteva doamne în vârstă s-au enervat si au zis ca nu ma recunosc ca avocat și sa plec.
Nu am reusit sa ne intelegem nici dupa 2 ore.
Nu a fost adunare generală ca nu era cvorum dar nu a plecat nimeni.

Eu sunt însă optimist.
Au fost destui care au inteles ca pot pierde procesul...iar alți câțiva au intrat într-un dubiu serios...
Eu sper sa voteze favorabil ceva si sa se evite un nou proces.
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Hmm, mai bine ca s-a intamplat asa. Au si ei timp sa mai reflecteze, sa mai citeasca, sa mai intrebe un avocat ...
Oricum nu prea a fost 'fair' ca clientul dvs a fost asistat juridic si ei nu, i-ati cam luat din oala cu chestia asta (sau au fost preveniti din timp?). Daca ar fi stiut mai din timp poate aduceau si ei pe cate cineva.
Per total mi se pare mai echitabil ca votul va avea loc alta data.

Eu am venit cu pacea de fapt...dar am fost întâmpinat cu pietre...la.figurat vorbind...
Am venit pentru a se plati sumele necontestate si pe care nu exista litigiu dar desi ziceau ca sunt de acord cand scotea banii sa plateasca se isca scandal si ziceau sa achite tot adica si pe ceea ce ne judecăm.
Si au fost vreo 5 faze de acest fel.
Pana la urma nu a putut achita pentru ca nunse făcea chitanța.

Au inteles ca ii mai paste un proces în afara de cel care exista si unul care părea mai înțelept s-a uitat în acte.Ar fi consilierul președintelui asociatiei si parea destul de îngrijorat.

De votat unii vroiau să voteze în contra pe loc...dupa primele 10 minute de discutie dar nu a fost cvorum...
Am obtinut însă contul bancar si tot este bine ca nimeni nu vrea sa ramana toti din bloc fără apă deoarece pare sa existe acest risc...
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de a fi reprezentantul altor proprietari in adunarea generala chipurici chipurici As dori sa aflu daca se poate, cati locatari pot fi reprezentati de o singura persoana care sa aibe imputernicire in sedinta de adunare generala a asociatiei ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie de proprietari vlsdan vlsdan Presedintele asociatiei de proprietari este ales obligatoriu din randurile proprietarilor sau poate fi un membru de familie al unui proprietar ori alta ... (vezi toată discuția)
Împuternicire Dragos248 Dragos248 Buna ziua cf L 196/2018 un proprietar poate împuternici un alt proprietar sa îl reprezinte și sa voteze in dreptul și interesul sau in adunarea generală a ... (vezi toată discuția)