avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... autoaparare cu pistol cu bile de cauciuc
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

autoaparare cu pistol cu bile de cauciuc

Daca de exemplu cineva mult mai mare decat mine incepe sa ma loveasca cu pumnii si cu picioarele , eu pe moment atunci am voie sa ma apar cu pistol cu bile de cauciuc?
Cel mai recent răspuns: hotnogu , utilizator 23:09, 21 Martie 2019
Da, atât timp cât nu acționați cu intenția de a-l ucide. Pentru a fi incidentă legitima apărare, trebuie ca apărarea dumneavoastră să fie proporțională cu atacul agresorului, nu să fie mai gravă.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Aa deci daca ii trag o bila de cauciuc la picior cand incearca sa dea cu pumnu e ok sa inteleg

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de infractiune? nebunel18 nebunel18 Faptul de-a arunca cu o piatra dupa cineva, daca acesta din urma il omoara ce fel de omor este? Deoarece agresorul doar avea intentia de-al rani grav, ... (vezi toată discuția)
Legitima aparare? adr_trinity adr_trinity Buna ziua, am fost recent implicat intr-un incident si doresc sa stiu cat de probabil este legitima aparare in acest caz ... Am avut unele neintelegeri in ... (vezi toată discuția)
Furt, tentativă de omor. Maria Maxim Maria Maxim O persoană agresata acum 2 ani, se cunosc agresorii axista declaratii dar dosarul este tot la poliția din localitate. După cat timp se trimite dosarul mai ... (vezi toată discuția)