avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire soți fără descendenți
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire soți fără descendenți

Buna ziua,rog,daca se poate,informatia LEGALA: sot si sotie,fara copii,ambii cu frati.In cazu decesului unuia,ce acte trebuiesc intocmite,ambii in viata,pentru a nu fi deranjat cel supravietuitor,de catre fratii celui decedat.Anticipat multumiri si felicitari site-lui.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soții să își facă testamente reciproce.
La decesul primului sot, va moșteni doar soțul supraviețuitor.
acest răspuns util
Buna ziua,
Testamente reciproce.
Cel care decedeaza primul lasa TOTUL celuilalt si la decesul acestuia din urma, DOAR fratii lui vor mosteni.
Daca traiesc si parintii atunci acestia traiesc si nu pot fi inlaturati de la mostenire.
acest răspuns util
Sotii sa perfecteze testamente reciproce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartirea cotelor marryy_lm marryy_lm Buna ziua,va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea problemei mele. Am avut o locuinta de stat si am cumparat-o integral in timpul casatoriei.Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Mostenire mihaelps mihaelps Pentru o familie fără copii, cu părinţii ambilor soţi în viaţă, cu un frate, respectiv o soră şi nepoţi, există vreo posibilitate de contract sau ... (vezi toată discuția)
Testament - cine are dreptul la moștenire? Dannii Dannii Bună ziua! Niște prieteni în vârstă, fără părinți în viață, copii, frați, surori, fără nepoți de soră sau frați, dar cu soție/soț în ... (vezi toată discuția)