avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este obligatorie inscrierea in asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este obligatorie inscrierea in asociatia de proprietari a spatiilor comerciale de la parterul blocurilor?

Am un spatiu comercial la parterul unui bloc. Mentionez ca toate utilitatile sunt direct contractate, inclusiv serviciul de curatenie. Acum un an asociatia de proprietari ne-a spus ca este obligatoriu sa ne inscrie in asociatie si implicit sa ne puna la plata. Toate avariile si reparatiile la spatiu le-am platit singuri, inclusiv deratizare.
Ni se factureaza comision de administrare si cheltuielile directe ale asociatiei : comisioane bancare, chirie spatiu asociatie, cota parte din asistenta juridica platita pt procesele lor.
As dori sa-mi explicati daca este obligatorie aceasta taxare sau nu.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: I0nutz83 , utilizator 14:41, 10 Aprilie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Motivul pt care platiti este pt ca sunteti coproprietarul acelor parti comune, chiar daca nu va folositi de ele. Ca si cum ati avea un teren in alt judeti, aveti obligatia taxelor locale, ingradirii, ingrijirii si mentinerii curateniei (cat de cat).
Normal ca trebuie sa platiti pentru mentinerea in stare buna a bucatii dvs de proprietate comuna. Si cum de asta se ocupa cineva, cineva-ul trebuie platit (dvs ati face munca patriotica pe functia respectiva?).

E foarte normal ca daca aveti suprafata a 3 ap. sa platiti de 3 ori mai mult decat un ap.. Daca intr-un bloc cu 4 apartamente ati fi fost proprietarul a 3 dintre ele, ati avea pretentia sa platiti la fel cu proprietarul celui de-al 4-lea apartament?!
Sau invers, daca toate ap din bloc ar fi fost in proprietatea unei singure persoane, vi s-ar fi parut ok sa impartiti juma-juma costul repararii terasei, liftului, renovarii fatadei?

Pana la urma asta e legea. Nu va place, strangeti 100.000 semnaturi si propuneti schimbarea ei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2019
CipM, utilizator
Cum trebuie repartizate in acest caz cheltulielile ce ne revin, conf art75 (c) - cheltuieli pe cota -parte indiviza ?
Asociatia ne repartizeaza acum cheltuielile la suprafata magazinului nu la suprafata cotei indiviza.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile pe CPI se impart in functie de mp utili ai spatiului.

In functie de cati mp utili are magazinul d-voastra trecuti in CF se calculeaza sumele care va revin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aferente pt.2 apartamente unite. Andreia08 Andreia08 Buna ziua Am cumparat impreuna cu parintii 2 apartamente intr-un bloc nou. Apartamentul meu este in suprafata utila de 56.65 mp , cota indiviza 0,73/100-a ... (vezi toată discuția)
Suprafata terasa- cota parte? adamar adamar Suntem 4 ap la et3 mansardat , 2 din ele au terasa de 50 mp, al3lea are 34mp.si al4lea are 70 mp... Aceste suprafete ale teraselor, la ch de ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cota parte indiviza? Nico4u Nico4u Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare legata de cota parte indiviza pentru urmatoarea situatie: In scara noastra de bloc (constructie ... (vezi toată discuția)